«Bruttern» sjokkerte i debuten – spolerte festen for Kompany

Kåre Ingebrigtsens Oostende tok skalpen til Anderlecht og Vincent Kompany i den belgiske serieåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anderlecht-Oostende 1-2

«Dro som en prins, returnerte som en konge.»

Vincent Kompany ble søndag tatt imot som en levende legende av hjemmefansen på Lotto Park.

Dette var belgierens første seriekamp som spillende trener i Anderlecht, men comebacket i belgisk fotball ble alt annet enn minneverdig for den tidligere Manchester City-kapteinen.

Se målene i Nyhetene i videovinduet øverst.

For på motsatt banehalvdel sto Oostende, og «Kystguttene» har, om ikke en konge, så muligens en ladejarl bak roret. De er nemlig ledet av ingen ringere enn Kåre Ingebrigtsen.

TUNG START: Det ble et tøft gjensyn med belgisk fotball for Vincent Kompany.
TUNG START: Det ble et tøft gjensyn med belgisk fotball for Vincent Kompany. Foto: Virginie Lefour

Og Brutterns menn gjorde livet surt for Kompany og co.

Hjemmelaget tok en oppskriftsmessig ledelse ved Michel Vlap etter 13 minutter, men bare seks minutter senere utlignet Ronald Vargas for gjestene.

Kompany, som spilte hele kampen for vertene, kastet innpå Samir Nasri etter en time i håp om å sikre seieren, men kvarteret før slutt ble i stedet Oostendes Fashion Sakala matchvinner.

– Litt overrasket

Dermed har Bruttern fått en fantastisk start som trener for klubben som er spådd en tøff kamp for overlevelse i Jupiler Pro League.

– Vi gjorde det vanskelig for Anderlecht. Vi visste at de ville åpne seg hvis vi var tålmodige, og da kunne vi kontre på dem. Denne kampen kunne gått begge veier. Vi er lykkelige, og heldige, sier Ingebrigtsen på pressekonferansen etter kampen.

Ingebrigtsen fikk også spørsmål om han var overrasket over lagets prestasjon.

– Jeg er litt overrasket over den selvtilliten vi viste utover i kampen. Det var flott å se. Men hvis vi kun får tre poeng, så vil vi rykke ned. Vi har et tøft program i starten av sesongen, men nå har vi et godt utgangspunkt. Men vi må forbedre oss, det er helt klart, sier trønderen.

Oostende er en kystby i Vest-Flandern med om lag 70 000 innbyggere. Byen var kjent som et yndet feriested for de mer bemidlede på begynnelsen av 1900-tallet. Byen kan skryte av å være fødebyen til den kjente maleren James Ensor. Ensor levde og virket i Oostende nesten hele sitt liv og ble kjent for sine eksperimentelle og nærmest uhyggelige malerier.

Nå er Kåre Ingebrigtsen i gang med å skrive seg inn i byhistorien. Lørdag venter hjemmekamp mot Cercle Brugge.