Stor eksplosjon rystet Kabul

Minst to personer er drept og 25 såret i et angrep mot partikontoret til den afghanske visepresidentkandidaten Amrullah Saleh i Kabul.

Sikkerhetspoliti ankommer åstedet for eksplosjonen i Kabul søndag. Foto: Rahmat Gul
Sikkerhetspoliti ankommer åstedet for eksplosjonen i Kabul søndag. Foto: Rahmat Gul

– Først skjedde det en eksplosjon ved Grønn trends partikontor. Deretter gikk en rekke angripere inn i kontoret, sier talsmann Nasrat Rahimi i innenriksdepartementet søndag ettermiddag.

Rahimi sier visepresidentkandidaten var inne i bygningen da angrepet startet, men at han er evakuert og skal være i god behold. Til nyhetsbyrået Reuters opplyser imidlertid en tjenestemann at visepresidentkandidaten fikk splintskader før han ble brakt i sikkerhet.

Amrullah Saleh tilhører partiet Grønn trend og har tidligere vært sjef for Afghanistans etterretningstjeneste. Han er visepresidentkandidat for sittende president Ashraf Ghani i det kommende valget.

Ifølge helsemyndighetene er minst to personer drept, og 25 er såret i angrepet, som skjedde samme dag som valgkampen offisielt startet i landet som holder presidentvalg 28. september.

Angrepet har pågått i flere timer, og sikkerhetsstyrker har sperret av området for å stanse angriperne som hadde stormet partikontoret. Så langt er tre angripere drept, mens om lag 75 personer er blitt evakuert fra partikontoret.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet.

Både den afghanske opprørsbevegelsen Taliban og IS' afghanske fløy er aktiv i Kabul og har utført en rekke angrep tidligere.

(©NTB)