Sandberg sier maktkampen i Frp vil fortsette: – Siv Jensen er fortvilet

Per Sandberg sier han har vært i konflikt med personer i Frp i nærmere tjue år og har ingen tro på at det vil ta en slutt. – Frp trenger meg, sier han til TV 2.

Per Sandberg har den siste tiden kommet med krasse uttalelser mot flere toppolitikere i Frp.

Han sier det pågår en maktkamp i partiet.

Lørdag kunne TV 2 fortelle at flere fylkesledere har sett seg lei av Sandbergs uttalelser og angrep på partifeller.

Sandberg har blant annet omtalt Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen som «to inkompetente krigshissere» i Dagbladet, og han har sagt til TV 2 at Carl I. Hagen «er stappfull av fordommer».

– Ethvert annet medlem i Frp hadde mistet medlemskapet, sa Frps fylkesleder i Oslo, Tone Ims Larssen, til TV 2 lørdag.

I partiets retningslinjer står det at «man alltid omtaler sine partikolleger i sømmelige, respektfulle og høflige former». I partiets vedtekter står det at et medlem som har brutt partiets retningslinjer «kan fratas sitt medlemskap enten permanent eller for en tidsavgrenset periode».

Sandberg: – Siv Jensen er fortvilet

Sandberg har vært blant Siv Jensens nærmeste i en årrekke.

Han sier han har hatt samtaler med Jensen og forteller at partilederen ikke er fornøyd.

– Siv Jensen er fortvilet. Hun vil gjerne snakke politikk og det forstår jeg godt. Når du får utenompolitiske saker som tar fokus, er det beklagelig for Siv Jensen og partiet.

– Har Siv Jensen uttrykt misnøye direkte til deg?

– Siv Jensen og jeg har en fantastisk god dialog.

– Så hun har uttrykt misnøye med deg?

– Siv Jensen og jeg har en kjempegod dialog, men hun er selvsagt ikke fornøyd med at jeg eller andre diskuterer tillitsvalgte i Fremskrittspartiet.

Siv Jensen skriver i en tekstmelding til TV 2 at hun har snakket med Sandberg.

– Jeg har hatt et godt og tett samarbeid med Per gjennom mange år og kan bekrefte at vi har snakket sammen. Jeg refererer ikke fra slike samtaler, men jeg gleder meg til å starte valgkampen og snakke om Frps løsninger for kommunene.

NÆRE: Per Sandberg ble hedret av partileder Siv Jensen under middagen på Frps landsmøte.
NÆRE: Per Sandberg ble hedret av partileder Siv Jensen under middagen på Frps landsmøte. Foto: Åserud, Lise

Maktkamp

Sandberg sier det pågår en maktkamp i partiet, men frykter ikke for fremtiden.

– Jeg frykter ingenting. Dette er politikk, hvis man skal gå rundt og frykte for et medlemskap i et politisk parti så har man et problem, sier Sandberg.

– Jeg har hatt konflikt med enkelte i Frp siden 2005, så det er ikke noe nytt. Det er de samme politikerne og lokallagene som det var for femten, nesten tjue år siden. Maktkamp har man i alle partier.

– Kan du komme tilbake når det er fylkesledere som ikke ønsker deg?

– Det har alltid vært sånn. Fylkeslederne skal være ærlige og oppriktige. At enkelte fylkesledere ikke har sansen for Per Sandberg er ikke noe nytt, men å samle partiet, landsmøtet og landsstyret er noe helt annet. Det er maktkamp, og uenigheter er det alltid.

– Så maktkampen vil bare fortsette?

– Alltid, om jeg kommer tilbake eller ikke, så vil det alltid være en maktkamp. Poenget er at man har en tråd og målsetninger som et parti vedtar, og at man samler alle for å nå de målene.

Sandberg sier han ikke har snakket med dem han har gått ut mot i sommer.

– Dette er mine motstandere og de kommer aldri direkte til meg.

Mener han har vært tålmodig

Sandberg erkjenner at han har brutt retningslinjene og forstår at fylkesledere reagerer.

– Jeg er ikke overrasket. Det er naturlig når tillitsvalgte taler ned produktet eller medtillitsvalgte, sier Sandberg.

Sandberg mener angrepene hans har vært et svar på tiltale til de som kritiserte ham etter den mye omtalte Iran-turen som fiskeriminister.

– Jeg har gått på akkord med meg selv i over ett og et halvt år etter uttalelser fra tillitsvalgte i Frp. Jeg har vært rimelig tålmodig.

Han sier han tror Fremskrittspartiet trenger ham, og at han har fått tilbakemeldinger fra regjeringsnivå om at han er velkommen tilbake.

Sandberg angrer ikke på noen av uttalelsene.

– Jeg er kjent for å være ærlig og oppriktig i alt jeg foretar meg.

På spørsmål om han nå anser seg som ferdig med å kritisere Frp-kolleger, svarer han:

– Nei, jeg er ikke ferdig, for jeg er en del av debatten. Nå er det kommunevalg, og jeg vil være en del av kommunevalget. Hvordan jeg vil være det, utover å være ekspertkommentator, vet jeg ikke ennå.

– Så du føler deg ikke ferdig med å angripe kolleger?

– Det handler ikke om å angripe. Det handler om å diskutere og ha en dialog. Jeg vil helst ha dialogen med Frp, fordi jeg mener jeg har masse å bidra med. Hvis ikke Frp ønsker disse tjenestene, kan jeg ikke tvinge meg på på noen som helst måte. At jeg vil ha en stemme i det offentlige rom frem mot kommunevalget er det ingen tvil om.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook