TAP I GENERALPRØVEN: Norge-kaptein Stefan Johansen ble tatt av banen et par minutter før slutt i Fulhams 0-1-tap i generalprøven hjemme mot West Ham. Johansen hinket av banen med en vond fot, men har ingen tro på at det dreier seg om noe alvorlig.
TAP I GENERALPRØVEN: Norge-kaptein Stefan Johansen ble tatt av banen et par minutter før slutt i Fulhams 0-1-tap i generalprøven hjemme mot West Ham. Johansen hinket av banen med en vond fot, men har ingen tro på at det dreier seg om noe alvorlig. Foto: Olof Andersson

Forlenger trolig Fulham-kontrakten

Stefan Johansen er i forhandlinger med Fulham om forlengelse av kontrakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han slet med spilletiden i fjorårets Premier League-sesong og endte opp med å bli leid ut til West Bromwich, men nå er landslagskaptein Stefan Johansen tilbake i Fulham.

28-åringen virker å være tilbake i startelleveren, og tilbakemeldingene er gode. Nå røper Johansen at stemningen mellom ham og klubben er såpass god at mye tyder på at han i løpet av kort tid skriver under på en ny kontrakt med Fulham.

– Jeg har ett år igjen av kontrakten, men vi er i dialog med Fulham. Så får vi se. Det er fortsatt et par dager igjen av det der. Men vi får ta det der som det kommer, sier Johansen til TV 2.

Det meste tyder i alle fall på at partene er innstilt på å komme til enighet.

– Ja, vi får se da om vi blir enige. Jeg har gitt beskjed om at jeg stortrives, så det er agenten min (Tore Pedersen, journ. anm.) som er i dialog, sier Johansen.

– Du ønsker å bli værende?

– Ja, jeg har gitt klarsignal om at jeg ønsker det, sier Stefan Johansen.

Er tilbake i varmen

Det sier Stefan Johansen til TV 2 bare minutter etter at han hinket av banen i generalprøven mot West Ham like før slutt. Etter oppgjøret iset Johansen ned foten, men han forsikrer at det ikke dreier seg om noe alvorlig.

– Det var bare et spark på skinnet, så det går bra. Ingen fare, sier han.

Nettopp det passer meget bra sett med norske øyne. Johansen har brukt sesongoppkjøringen til å spille seg tilbake i varmen i Fulham. I siste kamp før Championship-sesongen starter på igjen neste helg, startet Johansen som indreløper. I andre omgang la Fulham om slik at Johansen hadde en mer dyp rolle.

– Signalene jeg har fått er at jeg skal satses på. Jeg hadde nylig en prat med manageren, og det ser veldig positivt ut nå i forhold til da jeg dro. Det er absolutt en fantastisk klubb å være i, sier Johansen.

I fjor var Fulham gjennom to trenerskifter. Scott Parker endte til slutt opp som Fulhams permanente manager.

– Jeg reiste jo før «Scotty» tok over. Han har sine ideer om fotball og hvordan jeg kan passe inn i det. Ut ifra de signalene jeg har fått, så tror jeg at jeg kan passe godt inn i måten han tenker fotball på, sier Johansen.

Tar selvkritikk etter kaos-år

Etter å ha vært en nøkkelspiller for Fulham i opprykkssesongen i 2017, ble fjoråret på mange måter et turbulent og vanskelig år for Johansen og Fulham. Totalt ble det med elleve kamper i Premier League før utlånet til WBA.

– En av grunnene til at jeg følte jeg måtte bort i januar, var fordi jeg ikke fikk nok spilletid. Ranieri (Claudio, daværende manager) var klar på at han ønsket å ha meg i klubben, men han kunne ikke love nok spilletid. Det var fair, og det tok jeg på strak arm. Men jeg trengte å komme meg til en klubb der jeg fikk spille, både for min egen del, men også fordi jeg ønsket å være i best mulig form på landslaget, sier Johansen.

Sett i ettertid mener Johansen at han må ta deler av skylda for at det ble sånn.

– Det ble en kaos-sesong for min del, og jeg var ikke på det nivået jeg ønsker å være. I fotball handler det om å ta sjanser, og i noen av de kampene jeg spilte i Premier League så var jeg ikke god nok. Det er jeg den første til å innrømme. Jeg skulle ønske at Premier League-sesongen ble bedre for meg og laget, men det fine med fotball er at det hele tiden kommer nye utfordringer. Det gjelder bare å ta dem på strak arm. Og jo eldre man blir, jo kjappere lærer man, mener landslagskapteinen.