To personer hentet av politiet:

Politiet i Nordland med to blotter-oppdrag på kort tid

Politiet i Nordland har måttet rykke ut på to spesielle oppdrag lørdag. Først måtte de stoppe onanering utenfor bopel, før de kort tid senere måtte oppsøke en mann som «lekte med penis» i en gågate.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble en litt uvanlig dag for politiet i Nordland. Først kom det melding om at beruset mann i Bodø onanerte på egen bopel. Like etterpå kom det nok en melding, denne gangen var det «leking med penis» i Mo i Rana.

I Bodø lå mannen slik til at alle som gikk eller kjørte forbi, så onaneringen.

– Det er et boligområdet hvor det ferdes en del folk som følte seg sjenert av onaneringen. For å få stoppet det, sendte vi en patrulje bort. Aktiviteten pågikk for fullt da patruljen kom på plass, forteller Ivar Bo Nilsson, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

Etter litt diskusjoner frem og tilbake, fikk politiet avsluttet aktiviteten ganske raskt. Mannen var ifølge politiet så beruset at han ble kjørt i arresten.

Nektet å gi seg med aktiviteten

– Det virket ikke som om at han tok til seg budskapet vårt om at aktiviteten måtte stoppe med en gang. Nå er han kjørt inn i arresten hvor han kan tenke litt, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser til TV 2 at mannen var alene på plenen. Om det er det fine været som er grunnen, tviler politiet på.

– Det skjer ikke så ofte at det kan kobles til været. Vi hadde en blotter på butikken i går, men det er uansett ikke så ofte at det er fint vær her i Bodø uansett. Mannen blir anmeldt, forteller Nilsson.

To anmeldelser på kort tid

En drøy time etterpå kom nok en melding til politiet. Denne gangen var det gågata i Mo i Rana som var blitt offer for penis-lufting.

– Vi fikk inn flere meldinger fra folk i gågata om at en mann i 50-åra lufta med penis. Han har tatt frem hele stasen, og lekt med denne i gågata. Etterforskningen må vise hva han har gjort. Planen er å avhøre ham etterhvert, forteller operasjonslederen.

Onanerte ti minutter etter avhør

Problemet ga seg ikke etter at han ble avhørt. Bare minutter etter at han ble sluppet løs, startet onaneringen igjen.

– Etter avhør på politistasjonen ble mannen løslatt. Ti minutter senere kom det inn meldinger om at han satt utenfor et kjøpesenter og onanerte. Politiet observerte samme aktivitet. Mannen blir pågrepet nok en gang, skriver politiet på Twitter.

Uønsket med ny trend

Politiet i Nordland håper den andre hendelsen blir den siste.

– Håper ikke det blir noen trend. Han blir arrestert for seksuelt krenkende atferd og besittelse av narkotika, forteller operasjonslederen.

I likhet med hendelsen i Bodø, var det politiet som skulle til for at mannen ga seg.

– Da politiet kom, satt han med stasen i hånda. Han avslutta luftingen når patruljen kom på stedet. Vi har ikke fått noen meldinger om at han var beruset under aktiviteten, sier Nilsson.