KLAR FOR PARIS: Alexander Kristoff pleier å gjøre det skarpt når andre spurtere er på stålet.
KLAR FOR PARIS: Alexander Kristoff pleier å gjøre det skarpt når andre spurtere er på stålet. Foto: Thibault Camus

TV 2-ekspert mener jordras-nøytraliseringen var uheldig for Kristoff

Thor Hushovd skjønner at klatresvake spurtere jublet for nøytralisering.

Den 19. etappen til Tignes ble svært dramatisk. På vei ned fra Col de l'Iseran besluttet arrangøren å nøytralisere etappen på grunn av hagl og jordras.

Egan Bernal overtok den gule ledertrøyen. Han ligger nå 45 sekunder foran Julian Alaphilippe og ett minutt og 11 sekunder foran Geraint Thomas.

TV 2-ekspert Thor Hushovd tror Thomas hadde vært nærmere Bernal om etappen hadde forløpt som normalt.

– Geraint Thomas var en av taperne. Jeg tror han hadde mer igjen i beina og kunne sikkert kjørt seg nærmere Bernal. Jeg tror han ville koblet et solid grep om 2. plassen. Ellers var en type som Alexander Kristoff en av taperne, sier Hushovd.

Det begrunner TV 2s sykkelekspert slik:

– I fjor vant han i et redusert spurtfelt fordi spurterne hadde røket ut på tidslimit. Det samme kunne skjedd i går. De spurterne som klatrer best kom dårlig ut av det, sier Hushovd, som understreker at han er helt enig i arrangørens beslutning om å stoppe rittet.

Med litt mindre syre i beina restituerer de beste spurterne bedre enn de ellers ville gjort. Det er ingen fordel for Kristoff.

– Det har noe å si om man kommer til Paris med friske bein eller om man føler seg sliten. Man ser det ofte at den som vinner på Champs-Élysées har kommet seg greit gjennom de siste dagene i fjellene, sier Hushovd.

Caleb Ewan var en av flere ryttere i den såkalte grupettoen som jublet for nøytraliseringen. Hushovd tror han ville reagert akkurat som Ewan dersom han fortsatt hadde vært aktiv.

– Ja, jeg tror nok det, smiler han.

Hovedpersonen selv føler seg ikke som en av de store taperne etter gårsdagens nøytralisering.

– Jeg gjør ikke det. Jeg har følt meg ganske tung og dårlig egentlig, så jeg var nok like glad for at det ble avlyst. Jeg så Dag Otto var livredd nede i lia der, og det gikk jo ikke å sykle der. For min del passet det fint.

Kristoff forteller at han har følt seg helt ute av det de siste dagene.

– Hele laget har egentlig følt seg litt tunge. Jeg vet ikke om det er magen eller hva det er. Jeg har ikke prestert bra, og ikke følt meg bra, og i går falt jeg av før de andre sprinterne. Jeg har slitt litt. Heldigvis kom jeg meg tilbake og satt greit med, men jeg føler meg helt ute av det egentlig.

Han vil ikke si noe om hva han tror er årsaken til at det har gått trått.

– Jeg må finne ut hva som har gått galt, og det gjelder vel egentlig hele laget. Det er noe som ikke stemmer helt. Jeg tror jeg vet hvorfor jeg ikke føler meg bra, men det vil jeg ikke gå inn på. Det får vi ta innad i laget, sier Kristoff, som ikke er optimistisk før morgendagens etappe til Champs-Élysées.