Duoen har hatt mye å juble for så langt i år. Her fra VM i Hamburg Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix
Duoen har hatt mye å juble for så langt i år. Her fra VM i Hamburg Foto: Christian Charisius/dpa / NTB scanpix

Mol og Sørum til finale i Japan

De norske sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) er klare for finalen i firestjernersturneringen i Tokyo.

Det er den norske suksessduoen etter seier 21-17, 21-17 over nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i semifinalen lørdag.

Søndag kl. 10: Se finalen på TV 2 Sport 2 og Sumo

Nå venter vinneren av semifinalen mellom tyskerne Nils Ehlers og Lars Flüggen og det brasilianske paret Alison Cerutti/Álvaro Morais Filho. Finalen spilles søndag.

Nordmennene tok initiativet fra start i det første settet og knep en tidlig ledelse. Overtaket ga Mol og Sørum aldri fra seg og de vant til slutt første sett 21-17.

Også i det andre settet tok nordmennene kommandoen. De vant de første to poengene. Som i det første settet klarte Mol og Sørum å holde nederlenderne på komfortabel avstand og vant det avgjørende settet 21-17.

Den norske duoen gikk enkelt videre fra gruppespillet. I åttedelsfinalen slo de kineserne Wu Jiaxin/Ha Likejiang. I kvartfinalen ble det seier 20-22, 21-17, 15-13 over amerikanerne Tri Bourne og Trevor Crabb.

Turneringen i Tokyo går på de samme banene som vil bli brukt under OL i den japanske hovedstaden neste år.

Med seieren i storturneringen i Gstaad tidligere denne måneden ble Anders Mol og Christian Sørum tidenes mestvinnende norske lag i verdensserien. Det var deres åttende seier. Duoen seiler opp som en klar gullkandidat i OL i Tokyo om ett år.

(©NTB)