Solskjær før møtet med kristiansund:

– Jeg håper det blir veldig vanskelig for dem sportslig

GLEDER SEG: Ole Gunnar Solskjær ser frem til kampen mot Kristiansund på Ullevaal.
GLEDER SEG: Ole Gunnar Solskjær ser frem til kampen mot Kristiansund på Ullevaal. Foto: Feline Lim/Reuters
Manchester United tar et norgesbesøk i oppkjøringen. Tirsdag møter de Kristiansund på Ullevaal.

Mandag lander Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i Norge, og tirsdag spiller de mot klubben fra managerens hjemsted, Kristiansund på Ullevaal.

Det er noe 46-åringen ser veldig fram til.

Se Kristiansund - Manchester United tirsdag fra kl.18.55 på TV 2 og TV 2 Sumo. (Se før kampen fra 18.30 på TV 2 Sport 2 og Sumo)

– Hva betyr det å gi denne opplevelsen?

– Det er jo ikke det at jeg gir den opplevelsen, men da Molde ikke kunne, så var det ikke vanskelig for meg å få KBK til å komme. Da jeg var hjemme i sommer, var det jo denne kampen folket snakket om. Det kommer over 4000 kristiansundere, det er jeg helt sikker på. Du er glad i byen og da vet jeg dette er en stor opplevelse. Så får jeg håpe dette bare er et push på veien til at de kanskje ender opp på Ullevaal i en cupfinale, sier Solskjær.

Clausenengen-gutt

Torsdag vant United sin fjerde treningskamp, av fire mulige, da de slo Tottenham 2-1 i Shanghai. Men det er mot lille Kristiansund det virkelig begynner, ifølge Solskjær.

– Det er alltid godt å komme hjem, og nå har vi hatt tre uker her og det er jo intens. Det er fokus og vi jobber sammen med trenerne, spillerne og støtteapparatet rundt også. Dette her har vært veldig gode uker, men så er det alltid godt å få noen dager fri og så begynner vi å fokusere mer på seriestarten. Begynnelsen av det er KBK-kampen.

Han er født i Kristiansund og oppfostret i klubben Clausenengen. Når han nå er i England, følger han med på avstand hvordan det går med klubbene fra hjemtraktene.

– Kan du beskrive forholdet til Clausenengen og Kristiansund?

– Jeg kommer jo fra Kristiansund og Clausenengen-gutt kommer jeg alltid til å være. KBK er en ny klubb, men jeg kjenner jo alle som jobber i klubben. Jeg har jo vært der og vært med og trent litt mellom jobber. Etter Cardiff, og før andre gangen i Molde ville Christian at jeg skulle være med der og trene kanskje en gang i uken. Så han holdt meg jo varm der, forteller Solskjær og legger til:

– Familien har jo bodd i Kristiansund, vi har jo vært på kamper, så klart det er spesielt for en kristiansunder og se det resultatmessig og hvordan det er gått. Og så nå at vi da får kamp med Manchester United - Kristiansund Ballklubb, det er kjempe artig.

– Jeg hadde ikke vært den jeg er uten oppveksten

Når han snakker om Kristiansund, er det ikke vanskelig å merke at Solskjær er stolt over stedet han kommer fra.

– Klart jeg er det. Jeg hadde ikke vært den jeg er nå uten oppveksten min og forholdene i Kristiansund. Så det er der fundamentet er lagt. Så har jeg unger som bor, har bodd der. Det skal bli artig å se så mange kristiansundere i Oslo.

– Hvordan håper du at opplevelsen i Norge blir?

– Jeg håper det blir veldig vanskelig for dem sportslig, sier Solskjær og ler, før han fortsetter:

– For KBK ja, for oss United, vi har jo vært der flere ganger og jeg har vært der som spiller noen ganger. Det er ikke mange årene siden de var på Ullevaal, og Scott scoret i hvert fall, ett eller to i den kampen.

– Jeg håper de får se norske supportere fra sin beste side og at de får se oss fra en god side. For jeg har hatt så mange treningskamper mot KBK med Molde som har gått galt, at vi må sørge for at det her går bra.

Lik TV 2 Sporten på Facebook