Premier League

Noah Solskjær (19) kan få KBK-debuten mot Manchester United

Men han er en helt annen spillertype enn pappa Ole Gunnar.

Se Kristiansund-Manchester United på TV 2 eller TV 2 Sumo, tirsdag fra kl. 18.55!

Kommende tirsdag møtes Kristiansund og Manchester United til treningskamp på Ullevaal.

For United-manager Ole Gunnar Solskjær blir det naturligvis spesielt å lede laget sitt mot hjembyens eliteserielag. Og mindre spesielt blir det ikke om eldstesønnen Noah (19) får sin førstelagsdebut for KBK i løpet av kampen.

Etter det TV 2 erfarer er Noah Solskjær med i troppen mot Manchester United.

– Det må du spørre ham om, sier 19-åringen og nikker mot trener Christian Michelsen når TV 2 samler duoen til en prat etter torsdagens formiddagstrening for A-laget.

Michelsen utelukker i hvert fall ingenting.

– Ja, vi får se, sier han og smiler.

– Det hadde vært litt gøy med Solskjær mot Solskjær på Ullevaal?

– Vi får se, gjentar han.

Og legger til:

– Noah og flere av disse ungguttene har vært med oss en tid. Vi visste at de var gode fotballspillere, men det som er artig, er at vi ser at de tar nivået mer og mer. De henger bedre og bedre med. Det er kjempeartig for dem, og gøy for oss at det gror godt. Så vet vi at det er tøft å komme seg gjennom nåløyet. Per nå spiller vi på det øverste nivået i Norge, og det krever litt ekstra, sier Michelsen.

Dette bildet ble tatt i 2003. 16 år senere kan Noah Solskjær få debuten mot Manchester United. Se innslaget i videovinduet øverst!
Dette bildet ble tatt i 2003. 16 år senere kan Noah Solskjær få debuten mot Manchester United. Se innslaget i videovinduet øverst!

Høy playmaker
Noah Solskjær er en ganske annerledes spillertype enn det faren var: For det første er han 1.90 meter høy, mens Ole Gunnar Solskjær er 1.78.

– 1.90 er minimumshøyden for å være aktuell i KBK. Faren ville aldri vært aktuell, fleiper Christian Michelsen.

Noah liker seg også bedre litt lenger bak på banen.

– Jeg var spiss til å begynne med, men så er det blitt lenger og lenger ned på banen. Jeg er mer enn 6-er enn en 10-er, sier 19-åringen.

– Er det noen du minner om i spillestilen?

– Jeg har et lite forbilde i Michael Carrick. Litt han, kanskje, svarer Noah Solskjær.

Christian Michelsen beskriver 19-åringen som en «dyp playmaker»

– Mens faren hans var en dødelig effektiv spiller jo nærmere boksen han kom, er Noah mer den som setter opp fine angrep. Han har masse ferdigheter og fotball i seg. Noah har gått en god skole, sier han.

Oppgjøret på Ullevaal nærmer seg utsolgt, og over 5000 kristiansundere er ventet å ta turen til hovedstaden.

Manchester United har framstått solide i treningskampene hittil i sommer, med fire seirer på fire kamper. Christian Michelsen har uansett en målsetting om å gi Premier League-giganten problemer.

Under torsdagens trening stoppet han treningen da det ene laget spilte seg enkelt forbi det andre, og ropte ut over feltet:

«Be organised! Or they will kill us!»

– Går dere inn i denne kampen med bare lave skuldre, eller er du litt nervøs for at dere ikke skal henge med i det hele tatt?

– Vi har lave skuldre og gleder oss. Vi får garantert en wake up-call på nivået. Det er mange gutter i KBK som har noen drømmer, og det skal man ha. Så får de se hvor lista ligger, på det nivået det spilles på i europeisk toppfotball. Vi har ikke lyst til å drite oss ut på tirsdag, men vi er et godt lag. Vi kan sikkert stå imot i perioder, men så vil vi også få lærdom når tempoet blir høyt og det går fort, sier han.

Kjemper mot klokka
En annen KBK-spiller som håper på et minutt eller to på Ullevaal er Andreas Hopmark. Som den kanskje største United-supporteren i garderoben har han et ørlite håp om å rekke kampen, selv om han ikke har spilt et minutt fotball siden starten av mars på grunn av en leddbåndsskade i kneet.

På torsdagens trening måtte han nøye seg med å trene atskilt fra laget, med løping og enkle balløvelser.

– United på Ullevaal føles ikke som en treningskamp, men som en opplevelse du bare får én gang i livet. Det ville vært en drøm å komme inn de siste sekundene, sier han.

Christian Michelsen går langt i å love Hopmark et innhopp.

– Han og jeg er vel de mest entusiastiske når det gjelder United. Så en av oss spiller på tirsdag, he-he. Han har en drøm om å delta, så vi må se hva vi gjør. Han er ikke fotballklar, men om vi prater litt med en dommer så han får noen sekunder, så ville det være artig for gutten, sier KBK-treneren.

Se Kristiansund-Manchester United på TV 2 eller Sumo tirsdag fra kl. 18.55!