LETT SEIER: Den letteste seieren til Anders Mol og Christian kom nok i natt, der nordmennene ikke en gang trengte å spille på grunn av at amerikanerne trakk seg.
LETT SEIER: Den letteste seieren til Anders Mol og Christian kom nok i natt, der nordmennene ikke en gang trengte å spille på grunn av at amerikanerne trakk seg. Foto: Norges Volleyballforbund

Mol og Sørum til kvartfinale i prøve-OL

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum skal spille kvartfinale i Tokyo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Semi- og finalene ser du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo hele helgen! Første semifinale spilles lørdag kl. 09.30.

Anders Mol og Christian Sørum slo kinesiske Wu Jiaxin/Ha Likejiang i strake sett i åttedelsfinalen i firestjernersturneringen i Tokyo.

Wu Jiaxin/Ha Likejiang måtte igjennom omspill om en plass i cuprunden. Kineserne startet best og var opp i 3–1 før Mol og Sørum våknet fra dvalen og fikk i gang spillet sitt. De gikk fra 5–5 til 10-6-ledelse. Selv om kineserne ga god motstand utover i settet ga nordmennene aldri ifra seg initiativet i førstesettet som endte med knepne 21–19.

Det var også jevnt i åpningen av det andre settet, men de norske favorittene slo til og tilrev seg et stort overtak og dro i land settet og kampen med 21–12.

Kampen var det norske førsteseedede parets første for dagen. Det ble ikke noe av gruppekampen tidligere på dagen ettersom det amerikanske paret Nicholas Lucena og Philip Dalhausser av ukjente årsaken ikke dukket opp.

I kvartfinalen lørdag venter amerikanske Tri Bourne og Trevor Crabb. Det var samme paret de slo i bronsekampen i VM i Hamburg tidligere i sommer.

Turneringen i Tokyo går på de samme banene som vil bli brukt under OL i den japanske hovedstaden neste år.

(©NTB)