RASENDE: Trump ber Sverige fokusere på ekte kriminalitet etter at det ble tatt ut tiltale mot rapperen Asap Rocky.
RASENDE: Trump ber Sverige fokusere på ekte kriminalitet etter at det ble tatt ut tiltale mot rapperen Asap Rocky. Foto: NTB scanpix

Trump rasende på Löfven etter tiltale mot Asap Rocky

USAs president raser mot Sveriges statsminister etter at det ble tatt ut tiltale mot den amerikanske rapperen Asap Rocky

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det bekreftet at den kjente amerikanske rapperen Asap Rocky ble tiltalt for vold i Sverige.

Trump har tidligere engasjert seg i saken ved å prøve å påvirke Sveriges statsminister, Stefan Löfven.

Presidenten gir seg ikke. Like før midnatt norsk tid ga han Sverige det glatte lag.

– Gi Asap Rocky sin frihet. Vi gjør så mye for Sverige, men det ser ikke ut til at de gjør noe tilbake. Sverige burde fokusere på ekte kriminalitet, skriver Trump på Twitter.

Det var ikke nok med den Twitteren. Bare minutter før var han skuffet over statsministeren.

– Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for å ikke kunne handle. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av A$AP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skriver presidenten på Twitter.

A$AP Rocky, eller Rakim Mayers som han heter, var innblandet i et slagsmål i den svenske hovedstaden 30. juni. Deler av hendelsen ble filmet og er sett av millioner av mennesker i sosiale medier.

Den amerikanske rapperen hevder å ha handlet i selvforsvar, men ble pågrepet og varetektsfengslet.

I avhør

I avhør med svensk politi skal Mayers ha sagt han prøvde å roe ned situasjonen før det utartet seg til et slagsmål, melder Aftonbladet.

– Jeg fikk han ned på bakken, jeg sparket og slo, skal Mayers ha sagt i avhøret.

Derimot så avviser rapperen at det er snakk om mishandling, ettersom voldsofferet og en ytterligere mann trakasserte og fulgte etter dem.

Mayers hevder at det var motparten som begynte slagsmålet.

– Han begynte å slå mot sikkerhetsvakten og mot meg. Jeg er god på og sloss så jeg kan ikke si at alle traff, skal han ha sagt til forhøreren.

Det svenske politiet har frigitt bilder av skadene Mayers og medtiltalte skal ha påført mannen, som skal ha blitt liggende bevisstløs på gaten etter slagsmålet.

BEVIS: Dette er bildebevis politiet bruker i saken mot A$AP Rocky. Foto: PolitietBEVIS: Dette er bildebevis politiet bruker i saken mot A$AP Rocky. Foto: PolitietBEVIS: Dette er bildebevis politiet bruker i saken mot A$AP Rocky. Foto: Politiet1 / 3^

Fortsatt varetekt

– Jeg har i dag reist tiltale mot de tre mistenkte for kroppsskade, fordi jeg anser det som har skjedd for å være en forbrytelse, selv om det har vært lagt fram innvendinger om nødrett og provokasjon, sier statsadvokat Daniel Sunesson i en pressemelding torsdag morgen. Også to andre menn som er varetektsfengslet i saken, blir tiltalt, opplyser påtalemyndigheten.

De tre blir dermed sittende i varetekt inntil saken kommer opp for retten. Det er opp til Stockholm tingrett å sette en dato for rettssaken.

Rapperen har måttet avlyse en rekke planlagte konserter etter pågripelsen, inkludert en konsert i Norge som skulle vært holdt bare noen dager etter slagsmålet. Pågripelsen av A$AP Rocky har fått stor oppmerksomhet, ikke bare i musikkmiljøet.