Målscorer Niklas Sandberg og Sondre Tronstad jubler for 2-0-ledelse mot Sturm Graz.
Målscorer Niklas Sandberg og Sondre Tronstad jubler for 2-0-ledelse mot Sturm Graz. Foto: Jan Kåre Ness

Knallsterk FKH-seier: – Nesten ikke til å tro

FK Haugesund sikret seg et meget godt utgangspunkt foran returkampen i Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-Sturm Graz 2-0

– Jeg trodde Haugesund skulle få trøbbel mot Sturm Graz i kveld, men dette var en imponerende prestasjon. Nå er de favoritter til å gå videre, konstaterer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Vestlendingene stilte med et ungt lag som følge av at en rekke faste spillere var ute med enten skader eller suspensjoner.

Christian Grindheim, Alexander Stølås og Fredrik Pallesen Knudsen for å nevne noen.

– Haugesund mangler flere av sine viktigste spillere. Når man ser hvilke spillere de sendte på banen, og hvem de hadde på benken, er det nesten ikke til å tro at de skulle vinne 2-0 i kveld, sier Mathisen.

Neste uke skal Haugesund spille for tilnærmet tomme tribuner. Sturm Graz er pålagt å spille uten hjemmesupportere etter publikumsbråk forrige sesong. Bare barn under 14 år slipper inn på kampen – i tillegg til de tilreisende fra Haugesund.

Mathisen spår et kraftig trykk for Haugesund, med hjemmesupportere på tribunen eller ei.

– Dette var en bragd av FKH sine utvalgte i kveld. Det er vanvittig gøy for dem og norsk fotball, og så får vi håpe at de står imot det trøkket som vil komme neste uke, uttaler TV 2s fotballekspert.

Med flere spillere ute var det duket for blant andre Kevin Martin Krygård, som bare har spilt tre seriekamper denne sesongen. 19-åringen sendte Haugesund Stadion til himmels like etter pause.

Et Kristoffer Velde-frispark gikk gjennom hele feltet. Krygård hadde funnet rom på bakerste stolpe, og satte ballen kontant i mål.

Ti minutter senere doblet Niklas Sandberg ledelsen for hjemmelaget.

Flere scoringer ble det ikke på Haugalandet, som betyr at Haugesund har et meget godt utgangspunkt foran returkampen i Østerrike. Tar de seg videre, venter knalltøff motstand i tredje runde i form av taperen mellom PSV Eindhoven og Basel. Lagene spiller Champions League-kvalifisering. PSV vant første kamp 3-2 på hjemmebane.