GIKK ETTER BERNAL: Geraint Thomas prøvde å parkere de andre sammenlagtkanonene. I stedet hjalp han dem nærmere lagkompisen Egan Bernal.
GIKK ETTER BERNAL: Geraint Thomas prøvde å parkere de andre sammenlagtkanonene. I stedet hjalp han dem nærmere lagkompisen Egan Bernal. Foto: Anne-christine Poujoulat

– Det var en impulsiv og panikkartet handling. Han mistet hodet

TV 2-ekspert reagerer på solostuntet til Geraint Thomas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egan Bernal (22) flekket tenner og ble sammen med Nairo Quintana den store vinneren på den 18. etappen til Valloire.

Colombianeren rykket fra de andre sammenlagtfavorittene opp Col du Galibier. Han økte hele veien opp mot toppen, men så tok lagkompisen Geraint Thomas opp jakten.

Manøveren til Thomas var uventet, for Bernal var i ferd med å skaffe seg en solid luke før utforkjøringen. Da Thomas ble tauet inn av de andre favorittene, hadde Bernals forsprang krympet vesentlig.

TV 2-ekspert Mads Kaggestad er blant dem som stusser over valget til Thomas.

– Jeg synes det var en mislykket taktikk. Jeg synes egentlig det var dårlig gjort overfor Bernal. Hadde Thomas hatt så mye kraft og trøkk at han hadde kjørt seg rett opp til Bernal, hadde det vært fantastisk. Men nå bidro han bare til at avstanden til Bernal krympet. Jeg synes det så ut som en impulsiv handling fra Thomas, sier Kaggestad.

Han tror ikke Team Ineos-rytteren tenkte klart i «gjerningsøyeblikket».

– Jeg skjønner godt de som mener det var egoistisk. Det var en impulsiv og panikkartet handling. Det var en som mistet hodet. Jeg kan umulig tenke meg at det var lagets ordre, sier TV 2-eksperten.

Kaggestad lurer på hva Bernal nå egentlig tenker.

– Det gagnet ikke Bernal. Hadde jeg vært Bernal, hadde jeg vært sur på Geraint Thomas. Jeg håper ikke Bernal fikk høre om Thomas-angrepet på radioen, for det er sånt som gjør at man mister gnisten. Det var en merkelig taktikk.

Bernal forteller at det var Thomas som ba ham angripe.

– Før jeg angrep spurte han meg om hvordan jeg følte meg. Jeg sa jeg følte meg bra. Da sa han: «Prøv et angrep». Sannheten er at vi bare prøvde å ta tid på Alaphilippe, som er den sterkeste, sier Bernal.

Thomas tar ingen selvkritikk etter rykket.

– Vi ville kjøre hardere, og da ba vi Egan gå. Jeg forventet egentlig at de andre skulle svare, men det skjedde ikke. Da prøvde jeg å teste dem, siden de ikke reagerte på hans angrep. De tok meg jo igjen, men det var en god dag for laget, sier han til TV 2.

Kaggestad synes Bernal virker sterkere enn Thomas.

– Jeg var utrolig imponert over måten han kjørte opp Galibier. Det var rått å se på. Det var driv hele veien. Bernal er i hvert fall ikke blitt noe dårligere utover i Tour de France, sier eksperten, som nå gleder seg til de to siste fjelletappene.

– Nå blir det glatte veier og dårlig sikt på de neste etappene. Dramaet i årets Tour tar aldri slutt. Det har vært én kjedelig etappe i årets Tour de France. Ellers synes jeg hver etappe har bragt inn utrolig flotte elementer ved sykkelsporten, sier han.