BARE NESTEN: Ohi og Molde klarte ikke å score mot Cukaricki, til tross for et hav av sjanser.
BARE NESTEN: Ohi og Molde klarte ikke å score mot Cukaricki, til tross for et hav av sjanser. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix

Skuffende resultat for Molde: – Vanskelig å tenke på hva mer vi kunne gjort

Det ble en frustrerende kveld på Aker Stadion da Molde tok i mot serbiske Cukaricki.

Molde - Cukaricki 0-0 (0-0)

Molde tok i mot Cukaricki til første kamp i andre kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Det endte i en frustrerende kamp for blåtrøyene som ikke maktet å finne veien til nettmaskene.

– Dette var en nedtur for Molde, for jeg trodde de skulle vinne komfortabelt på hjemmebane ikveld. Jeg vil fortsatt si de er favoritter til å gå videre, for med ett bortemål er mye gjort. De hadde nok av sjanser til å avgjøre ikveld, og jeg håper virkelig Molde gjør jobben neste uke, for Molde er gode nok til å gjøre det godt i et gruppespill i Europa League, hvis de er heldige med trekningen etter et eventuelt avansement, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Molde-spillerne var skuffet etter kampslutt, men har offensiv innstilling frem mot returoppgjøret neste uke.

– Vi håpte på best mulig resultat. Men vi holdt tett bakover og det er viktig over to kamper. Det er bare å dra dit, det er sjeldent at vi ikke scorer i to kamper på rad, så vi skal være offensive. Jeg synes vi fikk bevist at vi er et ganske mye bedre lag, men så klart, det blir tøft. Vi får få et bortemål og legge press på dem. Vi er gode å forsvare oss, så vi skal takle det også, vi. Men det blir en ekstra tøff utfordring. Det er ikke noen tvil om det, sier Vegard Forren til TV 2 etter kampen.

Det sto ikke på sjansene til Molde, og Forren mener Molde kunne vunnet med flere mål.

– Det er vanskelig å tenke på hva mer vi kunne gjort, for sjanser og mye bra spill både i første- og andreomgangen var det nok av. Det er ingen som ville sagt noe på om det ble 3-0 til oss. Så det er litt kjedelig å ikke få noe ut av alle de store sjansene. Men sånn er det av og til. Vi får håpe og tro at vi sparer litt til senere, sier midtstopperen.

Drøyde tiden: – Ikke bra i det hele tatt

Mot slutten av kampen la flere av Cukaricki-spillerne seg ned og fikk tiden til å gå. Slikt må man forvente, mener Forren.

– De gjorde akkurat som vi forventet. Lå nede i helt utrolige situasjoner. Men det er sånt du får når du skal kvalifisere deg og ut i Europa. Det visste vi veldig godt, og vi har forståelse for det også. Så får vi se om vi får brukt litt samme mynt tilbake der borte, om vi trenger det.

Ohi var heller ikke overrasket over gjestenes triks, men synes ikke mye om det.

– Det er ikke bra i det hele tatt. Det er kjedelig. Å drøye tid tar vekk litt av gleden i spillet. Men vi var forberedt på det, så får heller dommeren telle opp og legge til nok, sier Molde-angriperen til TV 2.

Han tror laget klarer å gjøre jobben i Serbia.

– Vi føler vi skulle vunnet kampen. Men heldigvis skal det spilles to kamper, så vi får gjøre jobben der borte. Vi skal holde nullen, så vet vi at sjansene kommer. Det kommer til å sitte der borte, sier Ohi.

Sjanse-bonanza

I forkant av kampen var Ohi klar og tydelig på at Molde skulle gå rett ut og styre kampen. Og det var akkurat det de gjorde.

For det var Molde som tok initiativet fra første spilleminutt og hadde god kontroll på gjestene fra Serbia. Men selv om de kontrollerte kampen, skortet det på målsjanser de første 25 minuttene.

Men sjansene kom. Og vel så det.

Molde holdt intensiteten oppe og plutselig åpnet sjanseslusen seg, og vertene hadde tre store muligheter på fire minutter.

Ohi, Hestad og James hadde alle avslutninger på mål og Cukaricki kunne takke keeper Nemanja Belic for at ikke Molde tok ledelsen.

Ti minutter senere vartet Belic opp med enda en ny redning da Eikrem tok frem skuddfoten. Treffet var godt, men rett på Cukarickis målvakt.

Til tross for nok av sjanser, endte de første 45 minuttene målløse og lagene gikk til pause på 0-0. Det etter en omgang der Molde kunne, og kanskje burde, ledet både 2-0 og 3-0.

Gjestene frempå

Etter pause viste gjestene fra Serbia seg fra en bedre side, da Molde var slurvete i pasningspillet. Det resulterte i to sjanser til Cukaricki i løpet av de første fem minuttene av andreomgang. Men også gjestene hadde problemer med å finne nettmaskene.

Molde hadde sine sjanser etter pause, men var ikke like farlige som de var i førsteomgang. Cukaricki på sin side, og særlig med angriper Slobodan Tedic i spissen, viste at også de kunne være farlige foran mål.

I det 72. spilleminutt fikk Molde en kontring og Hussain satte fart fremover. Han la inn til Ohi som ikke fikk noe godt treff på ballen. Sjansesløseri begynte å bli en rød tråd for Molde med i overkant av kvarteret igjen å spille.

Da Cukaricki-spillerne begynte å legge seg ned en etter en, bredde frustrasjonen seg på Aker Stadion.

Det ble lagt til seks minutter, men noen mål ble det ikke. Helt på tampen fikk gjestenes Veljko Birmancevic sitt andre gule kort for kvelden. Han blir dermed ikke å se i returoppgjøret 31. juli.