Boasson Hagen med klart svar til Kaggestad: – Jeg føler han har vært mye negativ

Edvald Boasson Hagen svarte på kritikken fra TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad etter den 17. etappen av Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boasson Hagen var skuffet etter onsdagens etappe. Sammen med Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm kom han av gårde i bruddet, men han klarte ikke å henge med da støtene begynte å komme.

– Det var ikke det jeg hadde håpet. Vi kom jo avgårde i et bra brudd og det er jo ikke bare å hente enn seier selv om du er i brudd, det er sterke folk der og du må være på alerten, sier han til TV 2.

Han kom også med klar beskjed til kritikerne, og spesielt TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad.

– Det er ekstra surt når det ikke går og det er få sjanser igjen. Jeg var av gårde i brudd, og følte meg bedre enn i starten. Det tyder på at det absolutt var dårlig i starten av Tour de France, sier Boasson Hagen.

– Kaggestad får få sitt svar, forhåpentligvis i dag, selv om jeg ikke helt bestod eksamenen hans. Men jeg føler at han har vært mye negativ, uten at han egentlig vet helt hva som har vært grunnen. Da er det greit å svare litt tilbake.

Edvald har imidlertid holdt kortene tett til brystet hele Touren om hva som har satt ham tilbake.

– Du er ikke alltid så lett å tyde?

– Jeg er ikke det, men jeg liker ikke å skylde på så mye når jeg ikke vet 100 prosent hvorfor. Det er tydelig i ettertid at det setter meg tilbake

Han vil ikke svare på om han synes kritikken rettet mot han har vært rettferdig.

– Jeg har ikke lest alt, ler han, før han legger til:

– Men jeg hører hva folk sier uten at jeg leser det selv. Da får en med seg det.

TV 2s ekspertkommentator svarer på utsagnene fra Boasson Hagen.

– Han gjorde det han skulle og kom seg i brudd. Jeg synes det er fint at han tenner og viser følelser. Vi har også påpekt det at han har vært hemmet av den forkjølelsen eller matproblemene i begynnelsen av Tour de France, så det sitter i.

– Men resultatene taler for seg selv gjennom sesongen. Det var en lovende start i Valencia, men siden har det gått forholdsvis tungt, etter min mening. Det er det jeg kommenterer utifra. Han har et vesentlig større potensial enn det resultatene i år tilsier, synes jeg personlig. Jeg savner en gnist, og en realisering av det potensiale han opplagt har, forklarer Kaggestad.

– Har du vært for hard?

– Nei, det synes jeg ikke. Resultatene taler for seg selv. Dette må du tåle når du driver med internasjonal toppidrett. Nå har resultatene over en lang periode ikke vært bra nok, da må tilbake på tegnebrettet for å finne årsaken

Dag Otto Lauritzen mener Boasson Hagens uttaltelser tyder på en sulten utøver.

– Han er jo sulten, og han vil noe. Han er en type som alle kaller en snill gutt, for han vil ikke bruke noen unnskyldninger. Han har egentlig skjult at han har vært syk.

– La oss håpe på Champs-Élysées. Han er alltid god plassert der, og det er får jeg hadde unnet det mer, sier Lauritzen.