UTE: Casper Ruud tapte tresetter for russer i Hamburg i andre runde. Foto: Toby Melville
UTE: Casper Ruud tapte tresetter for russer i Hamburg i andre runde. Foto: Toby Melville

Ruud røk ut i andre runde i Hamburg

Tennisproffen Casper Ruud røk ut i 2. runde av ATP500-turneringen i Hamburg for russiske Andrej Rublev med 1-2 i sett etter å ha vunnet det første settet.

Settsifrene ble 6-3, 5-7 og 3-6 til fordel for Rublev som er ranket som nr 78 i verden.

Casper Ruud er ranket som nummer 69.

20-åringen fra Snarøya fikk en flott start på kampen og hadde tidlig grepet og kunne tidlig bryte russerens serve. Da Rublev noterte seg for en dobbelfeil på 30-40, og Ruud gikk opp til 2-0 i game, hamret Rublev racketen hardt i bakken.

Rublev hadde muligheten til å bryte på 5-3 til Ruud, da han både ledet 30-15 og 40-30, men nordmannen viste muskler, satte tre poeng på rad og vant det første settet 6-3.

I det andre settet åpnet nordmannen glimrende. Han brøt umiddelbart Rublev og tok kommandoen 1-0. Likevel slo russeren tilbake og utlignet til 1-1.

Rublev begynte å spille bedre og bedre uten at Ruud klarte helt å svare På 3-2 til Rublev hadde han mulighet til å bryte Ruuds serve, men igjen var nordmannen meget sterk da han lå under 30-40 og vant til slutt gamet.

På 6-5 til Rublev og med Ruud som servet, klarte russeren endelig å bryte Ruud og tok settet 7-5 med og utlignet til 1-1 i matchen.

Det tredje og avgjørende settet startet litt rufsete fra Ruuds side. Russeren fikk bryte til 3-1 og servet selv til 4-1-ledelse. Etter det slapp han ikke Snarøya-spilleren inn i kampen igjen og vant 6-3 i avgjørende sett.

Dette er andre smell for Casper Ruud innen kort tid. For en uke siden tapte 20-åringen for nummer 95 i verden, Damir Dzumhur, i første runde av Swedish Open.

(©NTB)