Video viser at Warholm lå an til verdensrekord – en liten feil ødela

Under rekordløpet i London var Karsten Warholm en liten feil unna å sette ny verdensrekord på 400 meter hekk.

Verdensrekorden på 400 meter hekk ble satt under OL i Barcelona i 1992 av Kevin Young fra USA.

Den magiske tiden er 46.78.

Forrige helg løp Karsten Warholm inn til ny europeisk rekord og årsbeste i verden.

Tiden er 47.12.

Det med en liten feil på den tiende og siste hekken.

Om man legger sammen rekordløpet til Young og Warholm kan man se at nordmannen er foran amerikanerens rekord helt frem til den tiende hekken.

Se videoen øverst i saken! Video med tillatelse fra NRK.

Selv tror Warholm, som nylig signerte en lukrativ sponsoravtale med Puma, at verdensrekorden er truet.

– Det er flere som kan utfordre den rekorden. 400 meter hekk er jo blitt en av de kuleste tingene, og ikke minst den mest konkurranseutsatte. Så at rekorden er truet, ja, samtidig er det en så bra rekord, at selv om folk er nærme så er det en marginal idrett der alt kan skje, sier Karsten Warholm til TV 2.

– Det er langt fra sikkert at jeg er den første som tar den rekorden, og det er flere som vil melde seg på den, men at jeg er så nærme det gir meg klart en motivasjon til å pushe på videre.

– Det er bare et spørsmål om tid

Dobbel verdensmester og fire ganger europamester på 110 m hekk, Colin Jackson, er sikker på at 23-åringen fra Ulsteinvik vil slå Youngs verdensrekord.

Briten er begeistret over klippet som viser hvor nær Warholm er rekorden.

– Det stemmer, og jeg elsker det faktumet. Allerede blir han sammenlignet med dem og utholdenhet kommer med alderen. Han er bare 23 år. Han er allerede rask, men han kommer til å bli sterkere. Han kommer til å bli en mer erfaren løper, så for meg er det ganske klart hva han er kapabel til. Bare se den videoen, og da vil du se det. Det er bare et spørsmål om tid, sier Jackson til TV 2 og fortsetter:

– Det kommer til å skje, og jeg tror mellom nå og 2024, så tror jeg at verdensrekorden på 400 meter hekk kommer tilbake til Europa.

– Det kunne gått fortere

Warholms trener Leif Olav Alnes forklarer hva som skjedde da 23-åringen var nær verdensrekorden i London.

– Helt frem til den tiende hekken var det utrolig bra, der hadde han litt tripping. Det å løpe hekk er som å kjøre olabil, der er det ikke gass, når du mister farten så er sjansen borte, forteller han og ser positivt på fremtiden.

– Det betyr jo at dette kunne gått fortere og det er jo en gladsak sånn som jeg ser det, understreker Alnes.

Den karismatiske treneren mener videoen av sammenligningen mellom Warholm og Young har noe ved seg.

– Det er en ganske smart og visuell idé, jeg har ikke sett den videoen, men jeg har sett målingene. Det høres ganske riktig ut.

Warholm: – Må stabilisere meg på et høyt nivå

Karsten Warholm har hatt imponerende løp på Bislett Stadion og nå i London denne sesongen og selv tror han at rekorden kan tas på en god dag.

– Den 46-tiden begynner jo å bli nærme. Det har bare vært et par anledninger der jeg har vært nærme, men det handler om å stabilisere seg på et høyt nivå og så vil disse drømmeløpene komme av og til, og da kan alt skje. Om du ser på Kevin Young, om jeg ikke tar helt feil, så løp han 47.60 og så plutselig løp han 46.78. Så om man får ting til å stemme på 400 hekk, så kan man ta store steg på kort tid, forteller sunnmøringen til TV 2.

Warholms trener vil ikke tenke for mye på at hans elev kan sette ny verdensrekord på 400 meter hekk.

– Det blir alltid spekulasjoner, og det har jeg alltid synes er litt teit å gjøre. Det er fakta man må ta til seg, og det er alltid bedre å si godt gjort enn godt sagt, sier Leif Olav Alnes.