Tour-rytter: – Jeg savner kuene mine

Frederik Backaert har med seg bilder av kuene sine for at savnet ikke skal bli for stort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange Tour de France-ryttere får besøk av familie og venner på hviledagene i Tour de France. Wanty-Groupe Gobert-syklisten og bonden Frederik Backaert (29) er litt annerledes. Han setter selvfølgelig stor pris på besøk fra sine nærmeste, men savnet etter kuene hjemme på gården er stort etter tre uker på franske landeveier.

– Jeg har bilder av kuene mine fordi jeg savner dem sånn. Jeg har elleve kuer på gården. Det er en melkefarm der vi også produserer ost. Jeg hjelper til når jeg kan, sier han og legger til:

– Her er det umulig for meg å se kuene mine. De kan ikke komme for å besøke meg. Derfor har jeg med bilder, sier den sympatiske belgieren.

Det begynner å bli lenge siden Backaert fikk hilse på sine elleve venner. 29-åringen innrømmer at det er en påkjenning.

– Det er ganske tøft, spesielt i tre uker. Dyr er annerledes enn mennesker. De hverken klager eller plager deg, sier han.

Selv om Backaert har et nært forhold til dyrene på gården, er de foreløpig navnløse.

– Vi har for mange kuer til at jeg har gitt dem navn, men en gang hadde jeg en ku som het Mickey etter Mikke Mus. Han hadde tre prikker på kroppen og så ut som Mikke Mus. Men han døde dessverre, forteller sykkelrytteren.

Han har sett skuffende få kuer i løpet av ukene i Tour de France.

– Jeg ser ikke så mange kuer her. Jeg har sett noen kuer, men det var en annen rase. Men når jeg ser kuer blir jeg glad, sier han.

Backaert er lagkamerat med askøyværingen Odd Christian Eiking. Eiking har ikke fått med seg Backaerts fascinasjon for kuer.

– Han er visst veldig populær i Belgia på grunn av at han er bonde. Han er kanskje typen til å savne kuene sine, sier Eiking.

Vestlendingen vet ikke helt om han tror på Backaerts ku-savn.

– Det høres litt for spesielt ut. Det er sinnssykt hvis det stemmer. Men det må være lov. Er man glad i kuer, er man glad i kuer, smiler Eiking.

Backaerts sjef Hilaire Van der Schueren håper ikke savnet blir for stort.

– Han må dra hjem hvis han savner kuene sine. Kanskje han må få en annen jobb, smiler Wanty-sjefen.

Se 17. etappe på TV 2 eller Sumo onsdag fra kl. 11.30.