Casper Ruud slo 86.-rankede Robin Haase ut i 1. runde. Foto: Tim Ireland / Ap
Casper Ruud slo 86.-rankede Robin Haase ut i 1. runde. Foto: Tim Ireland / Ap

Casper Ruud videre i Hamburg

Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i ATP-turneringen i Hamburg med å slå nederlandske Robin Haase med 2-1 i sett i tirsdagens kamp på rødgrusen.

Settsifrene ble 6-3, 3-6 og 6-1. Casper Ruud fikk en bra start på kampen, men ble likevel brutt i sitt første servegame etter tre upressede feil.

Nordmannen hentet seg derimot flott inn igjen i kampen og brøt tilbake umiddelbart til 1-1.

Han hadde mer dreis på sitt neste servegame som han holdt blankt. Etter at spillerne holdt sine server gikk Ruud opp til 4-2-ledelse. Han fortsatte å holde sine server og tok hjem førstesettet med 6-3.

I det andre settet holdt spillerne sine server helt fram til Haase brøt nordmannens serve til 5-3-ledelse. Han kunne serve hjem settet med 6-3.

– Prestasjonen var litt opp og ned. Etter å ha blitt brutt i det første settet gikk det betydelig bedre. I det andre settet mistet jeg litt konsentrasjonen da han brøt. Han servet godt og det kostet meg settet, forklarte Ruud overfor NTB.

20-åringen fra Snarøya var førstemann til å bryte i det avgjørende settet og var tidlig oppe i en 3-0-ledelse.

– Jeg var litt mer bestemt i det tredje settet og akkurat da spilte jeg både godt og smart. Jeg fikk et viktig brudd tidlig, sa 20 åringen.

Ruud og Haase møttes for første gang i Auckland, New Zealand i fjor hvor Haase vant 0-6, 7-6, 6-3. Dermed fikk Ruud en flott revansje for det tapet.

I 2. runde venter russeren Andrej Rublev. Den kampen spilles trolig onsdag.

– Kampen mot Rublev blir trolig satt opp allerde onsdag så nå må jeg få denne kampen ut av kroppen, sa Ruud.

(©NTB)