Alexander Kristoff er det norske håpet på tirsdagens flate etappe.
Alexander Kristoff er det norske håpet på tirsdagens flate etappe. Foto: Marco Bertorello/AFP

Kristoff: – Løypen passer meg fint

Tirsdag er det nok en gang duket for et oppgjør mellom de beste spurterne. Dit kommer Alexander Kristoff uten opptrekkeren sin, Jasper Philipsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se 16. etappe på TV 2 eller Sumo fra kl. 12.30!

Samarbeidet mellom Philipsen og Kristoff fungerte nærmest perfekt da nordmannen ble nummer to på etappen til Nancy tidlig i årets Tour.

Siden den gang har den unge nederlenderen dratt hjem, og Kristoff er nå i større grad overlatt til seg selv i spurtene.

Mandag venter en ny mulighet for nordmannen når det forventes at det blir massespurt i Nîmes. Der vant Kristoff i 2014.

– Jeg vant vel der, men det var ikke samme avslutning, så jeg tror ikke det har så mye å si. Men jeg tror løypen passer fint. Vi sjekket avslutningen i dag, og det blir litt teknisk med noen rundkjøringer inn mot mål.

– Det blir ikke så lett, jeg har jo bare egentlig Sven til å hjelpe meg. Vi får bare gjøre det beste ut av det og prøve å slåss for et godt hjul, som Groenewegen, Viviani eller Ewan, sier Kristoff til TV 2.

Sven Erik Bystrøm blir Kristoffs hjelper i målbyen.

– Han bruker jeg nok ikke til dra meg opp i fart, sånn som Philipsen gjorde veldig bra den ene dagen. Nå blir det opp til meg å prøve og få hjulet til en av de beste spurterne, så får vi ta det derfra og se om jeg klarer det, sier 32-åringen.

– En ekstra utfordring

Det er meldt svært varmt de neste dagene, noe Kristoff innrømmer blir en ekstra utfordring. I Nîmes er det meldt opp mot 40 grader.

– Det er en ekstra utfordring. Det har vært greit temperaturmessig til nå, men nå får vi kjenne på skikkelig sommer. Jeg foretrekker litt kaldere temperaturer, men jeg har ikke hatt problemer i varmen tidligere. Jeg hadde nok sannsynligvis kjørt bedre i kaldere vær, innrømmer han.

32-åringen forventer en tøff uke når rittet etter hvert beveger seg inn i Alpene.

– Jeg kjenner det har vært ganske hardt, men jeg føler denne uken gikk greit. Vi hadde en tempo i midten, og så slet jeg litt opp til Tourmalet, men i går kjentes det bedre ut. Da hadde vi også litt bedre tid på tidslimiten og kunne da det litt roligere. Uken som kommer blir det tøft i Alpene, medgir han.

– Er ikke helt sikker

Han tror likevel vinnersjansene på søndagens avsluttende etappe til Champs-Élysées er vel så gode som på morgendagens etappe.

– Kommer jeg gjennom alpeetappene, vil jeg si jeg har like stor mulighet på Champs-Élysées. Jeg vant der i fjor, og vet akkurat hvordan jeg skal kjøre og hvordan jeg kan vinne. Jeg har kjørt den avslutningen alle gangene jeg har kjørt Tour de France. I morgen er jeg ikke helt sikker. Jeg har kjørt gjennom løypa, men jeg har aldri kjørt spurt der, avslutter han.

Se 16. etappe på TV 2 eller Sumo fra kl. 12.30!