VM-JUBEL: Emilie Nautnes (t. h.) fikk ikke spilletid under årets VM, men hadde likevel mye å juble for. Her sammen med Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
VM-JUBEL: Emilie Nautnes (t. h.) fikk ikke spilletid under årets VM, men hadde likevel mye å juble for. Her sammen med Isabell Herlovsen og Caroline Graham Hansen. Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Norsk VM-spiller klar for ny klubb

Emilie Nautnes forlater Arna-Bjørnar til fordel for LSK Kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den lynhurtige vingen kommer gratis ettersom kontrakten med Arna-Bjørnar går ut 31. juli. Det bekrefter LSK Kvinner på sine hjemmesider.

Nautnes forlater bergensklubben etter fire år med 92 kamper og 28 scoringer. Overfor TV 2 forteller landslagsspilleren at hun har signert en toårskontrakt.

– Jeg trengte en ny utfordring. Jeg føler at LSK er en god klubb å utvikle seg i. Det er gode spillere og gode trenere, sier Nautnes til TV 2.

Det var også interesse fra flere utenlandske klubber, men 20-åringen valgte å bli værende i Norge.

– Det har vært en prosess. Jeg har tenkt på det og vurdert det, men jeg kjente at Lillestrøm var mer riktig for meg nå, sier angriperen.

Nautnes fikk ikke noen minutter på banen under sommerens VM, men spilte generalprøven mot Sør-Afrika. Der scoret hun også sitt første landslagsmål i sin sjette kamp for Norge.

LSK Kvinner, som har vært Norges suverent beste lag de siste årene, leder Toppserien etter ti serierunder. Første kamp etter sommerferien spilles 3. august. Da venter toppkamp mot Klepp som er på andreplass. Rogalendingene er syv poeng bak, men har spilt én kamp mindre enn de regjerende mesterne.

– Jeg håper jeg kommer til å få en veldig bra utvikling. Jeg ønsker å bli enda mer målfarlig. Så hadde det vært moro å vinne serien, sier Nautnes, som har notert seg for tre scoringer så langt i årets Toppserie-sesong.

Tidligere i sommer har flere av seriens største profiler forlatt Toppserien på løpende bånd. Kristine Leine (Reading), Stine Hovland (AC Milan) og Guro Reiten (Chelsea) har alle dratt utenlands. I tillegg har NRK meldt at Cecilie Redisch Kvamme blir West Ham-spiller.

Nautnes bekymrer seg ikke over at nivået i Norge kan bli svakere.

– Det er fortsatt mange gode spillere i ligaen, sier vingen.