ANDRE NORDMANN I HISTORIEN: Kristoffer Ventura kvalifiserte seg til PGA.
ANDRE NORDMANN I HISTORIEN: Kristoffer Ventura kvalifiserte seg til PGA. Foto: Michael Cohen

Ventura sikret seg plass på PGA-touren

Norske Kristoffer Ventura sikret seg karrierens andre proffseier da han vant golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska søndag. Nå venter PGA-touren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndagens seier kvalifiserer 24-åringen, som den andre nordmannen i historien, til en plass på PGA-touren i golf neste sesong.

– Jeg er veldig glad, og jeg er stolt over alle som har vært involvert. Jeg kan ikke vente med å spille på PGA-touren, sa Ventura til pressen etter seieren.

Norsk-meksikaneren sa videre at det er en bonus å vinne turneringen og at det var PGA-kortet som var det viktigste å sikre.

– Det betyr alt. Det er utrolig. Hele livet har jeg visst at golf var det jeg skulle drive med. Det finnes ingen plan B. Det var ærlig talt bare et spørsmål om tid.

Det er kun Henrik Bjørnstad som tidligere har kvalifisert seg for spill på PGA-touren, til tross for at flere nordmenn har spilt turneringer på PGA-touren, skriver VG.

– Enormt potensial

Tidligere golfproff Marius Thorp er svært imponert over det Ventura har fått til.

– Ventura er en enormt talentfullt spiller, men han har ikke slått til på samme måte som Viktor Hovland. Men han har et enormt potensial, og det så vi i går.

– Det blir en klisjé å si at folk ikke forstår hvor stort det, men dette er stort, altså. Vi har hatt én spiller på PGA-touren tidligere, nå kommer nummer to. Kanskje får vi nummer tre også. Dette er en vanvittig stor prestasjon, sier han til TV 2.

Thorp mener Ventura kan slå godt fra seg på PGA-touren.

– Jeg tror vi kan forvente oss mye. Han slår ekstremt langt og har et ekstremt kraftfullt spill, så han vil nok variere en del i prestasjonene i starten. Utfordringen blir å være stabil nok over en hel sesong til å samle nok poeng til å beholde kortet neste år. Men vi har allerede sett to ganger at han er kapabel til å vinne, så toppnivået er der.

Han tror også Ventura vil få selskap av en annen nordmann på PGA-touren neste sesong, nemlig Viktor Hovland.

– Det er veldig realistisk å tro på det. Jeg er ganske positiv på deres og norsk golfs vegne.

Ventura tok seier i andre og tredje runde i golfturneringen i Nebraska. Med en avsluttende fjerde runde på 70 slag (-1), bestående av tre birdies, to bogeys og 13 par, endte han 16 under par sammenlagt, to slag foran amerikanerne Andres Gonzales og Chad Ramey, skriver Norskgolf.no.

Venturas første proffseier tok han i Utah Championship i slutten av juni.

(©NTB)