– Jeg så på wattmåleren min og tenkte: «Dette er galskap»

Egan Bernal er svært imponert over styrken til Thibaut Pinot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Franske Thibaut Pinot seiler opp som den heteste kandidaten til å vinne Tour de France sammenlagt. Dagen etter triumfen på Tourmalet satte 29-åringen konkurrentene på plass igjen opp Prat D'Albis.

Emanuel Buchmann og Egan Bernal klarte å følge Pinot et lite stykke. Så sa Pinot takk for følget.

– Jeg så på wattmåleren min og tallene. Da tenkte jeg: «Dette er mye. Dette er galskap.» Jeg prøvde å følge så lenge som mulig, men mot slutten klarte jeg ikke det. Han er virkelig sterk, forteller Bernal til TV 2.

Fartsøkningen til Pinot, Bernal og Buchmann gjorde at Geraint Thomas måtte slippe. Waliseren fortalte at han deretter ikke ville kjøre inn Bernal, men colombianeren forteller en annen historie.

– På den nest siste klatringen sa Geraint at jeg kunne kjøre mitt eget løp. Han følte seg ikke så bra. Da jeg fulgte Pinot visste jeg at Geraint kjørte i sitt eget tempo, sier Bernal.

Håper på Pinot

Mens Pinot fløy oppover bakken skar Julian Alaphilippe, mannen med den gule ledertrøyen, grimaser. Han tapte til slutt ett minutt og 22 sekunder til Pinot.

– Det er ikke noe å si. Det var kun vondt og smertefullt. Jeg kjempet for å beholde den gule trøyen. Det var målet for meg i dag, og jeg er fortsatt i gul, sier Alaphilippe.

Han håper landsmannen Pinot overtar den gule trøyen om han skulle gå på en ny karamell.

– Han er kjempesterk og har et godt lag. Den siste uken er perfekt for han. Hvis jeg mister den gule trøyen, håper jeg han blir nestemann i den, sier Alaphilippe.

– Fint for Tour de France

Pinots sportsdirektør Philippe Maduit var smørblid i målområdet.

– Jeg er ikke imponert etter det han gjorde i går, men selvsagt kjørte han nydelig. Det var moro og fint for Tour de France og sykkelsporten. Men Tour de France er ikke over ennå, advarer Maduit.

– Vi tar dag for dag. Vi prøver å legge en best mulig plan hver dag. Det er en deilig bekreftelse når planen funker, fortsetter han.

Årets Tour de France er mer åpen enn på lenge. Team Ineos, tidligere Team Sky, har vist store svakhetstegn. Men Maduit vil ikke avskrive det britiske storlaget.

– Vi må vente til den siste uken. Kanskje de hele veien har lagt en plan for den siste uken, smiler han.