Kristoffer Ventura imponerte med en sterk seier i USA søndag. Bildet er fra NM 2014 for herrer og damer på Tyrifjorden golf klubb utenfor Hønefoss.
Arkivbilde.
Foto: Benjamin A. Ward/NGF / NTB scanpix
Kristoffer Ventura imponerte med en sterk seier i USA søndag. Bildet er fra NM 2014 for herrer og damer på Tyrifjorden golf klubb utenfor Hønefoss. Arkivbilde. Foto: Benjamin A. Ward/NGF / NTB scanpix

Ventura går mot plass på PGA-touren

Norske Kristoffer Ventura (24) leder Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter tre av fire runder. Det kan sikre ham plass i PGA-turneringen.

Ventura startet solid i USA lørdag. Han hadde fire slag under par på de første ni hullene, skriver VG. Ledelsen glapp imidlertid med en bogey på hull 12 og 13, før han slo tilbake med birdie på 15 og 16.

Dermed endte han runden med fire slag under par.

24-åringen leder turneringen med 15 slag under par etter de tre første dagene. Lanto Griffin følger med ett slag bak nordmannen.

Nordmannen leverte kruttsterkt på runde to med sju slag under par, noe som bidro til 24-åringens gode plassering før den siste runden.

Pinnacle Bank Championship er en turnering på Korn Ferry-touren. Den er på nivået under PGA. Norskgolf.no skriver etter fredagens innsats at Ventura har en plass på neste sesongs PGA-tour halvveis nede i lomma.

De 25 beste på touren rykker nemlig opp til øverste nivå. Med en topplassering i helgens turnering vil Ventura ha svært gode muligheter til nettopp det.