BLIR I UNITED: Ifølge the Telegraph er David De Gea enig med Manchester United om en svært lukrativ seksårskontrakt. Foto: REUTERS/Feline Lim
BLIR I UNITED: Ifølge the Telegraph er David De Gea enig med Manchester United om en svært lukrativ seksårskontrakt. Foto: REUTERS/Feline Lim

Avis: De Gea enig om milliardavtale

The Telegraph hevder Manchester United er enig med David De Gea om en seksårskontrakt.

David De Gea (28) er enig med Manchester United om en kontraktsforlengelse, melder the Telegraph.

Ifølge avisen kommer spanjolen til å skrive under en seksårskontrakt verdt vanvittige 1,25 milliarder kroner.

Avtalen vil gjøre De Gea til verdens best betalte keeper, med en årslønn på nesten 210 millioner kroner.

Kun floppkjøpet Alexis Sanchez er bedre betalt i Manchester United. Han skal ha en årslønn på nærmere 280 millioner kroner.

De Gea kommer til å skrive under på sin nye kontrakt, som gir han drøyt fire millioner kroner utbetalt hver eneste uke, så snart Manchester United kommer tilbake fra sin turné i Asia.

Kontraktsforlengelsen gjør at De Gea vil være 34 år gammel dersom han blir værende i United ut kontraktstiden. Keeperen har spilt for de røde djevlene helt siden 2011, så han har allerede tilbragt åtte år i Manchester.

Tidligere denne uke uttalte Solskjær at han var optimistisk med tanke på å sikre De Geas underskrift.

– Forhåpentligvis kan vi bli enige med David om en ny avtale. Men det blir opp til David og klubben å annonsere om det skjer, sa kristiansunderen.

Den spanske målvaktens kontrakt går ut neste sommer, og han kan dermed signere med nye klubber allerede i januar hvis han ikke kommer til enighet med Manchester United.

Ifølge the Telegraph har De Gea tenkt både lenge og hardt på fremtiden, etter fjorårssesong som ble svært skuffende for Manchester United.

Det at klubben er villig til å gjøre ham til dens nest best betalte spiller, samt støtten han fikk fra Ole Gunnar Solskjær og resten av trenerteamet da han opplevde en formsvikt på tampen av sesongen, skal ha vært med på å vippe beslutningen i Uniteds favør.