47.12. Det lyder den nye europeiske rekorden satt av den norske hekkeløperen. Tiden er også årsbeste i verden. Karsten Warholm var suveren da han løp inn til en ny seier på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i London.

Se superløpet i videovinduet øverst i saken. Video med tillatelse fra NRK

Tiden er også den syvende raskeste på distansen gjennom alle tider.

Sunnmøringen fikk en god start og tok teten tidlig. Ingen av konkurrentene var i nærheten av å matche Warholm da han nærmet seg mål. Kyron McMaster var ventet å kunne gi nordmannen kamp, men fikk problemer med skade underveis. Nordmannen slet litt med balansen over den siste hekken, men tapte ikke altfor mye fart.

– Disse resultatene som jeg jobber for i det skjulte hver forbanna dag, det veier opp for det på sånne dager som i dag, sier Warholm til TV 2.

– Jeg kom veldig dårlig av siste hekken, så det sugde litt. Men samtidig når du springer 47.12, og bommer på to hekker... Jeg må analysere det, og selv om det er så bra, så har man ting å jobbe med. Jeg vil bare ut å gjøre det igjen, sier Warholm.

Verdensrekorden er for øvrig på 46.78, satt av amerikanske Kevin Young i 1992.

Warholm hadde ikke konkurrert på fem uker før han løp inn til den nye rekorden på Olympiastadion i London.

Dermed fortsetter jubelsesongen til 23-åringen. I juni satte Warholm den forrige europeisk rekorden med tiden 47.33 da han vant på Bislett. Sunnmøringen vant også Diamond League-stevnet i Stockholm i slutten av mai.

– Han er rå, sier trener Leif Olav Alnes til TV 2.

– Han har mye bedre «fitnesslevel» i år. Det er noe vi prøver å bygge hvert år. Det er sånn med trening at det ikke alltid virker. Men nå ser det ut til å funke, sier treneren.

Det ble en skikkelig jubeldag for Norge under stevnet i London. Tidligere på dagen løp Jakob Ingebrigtsen inn til norsk rekord på 5000 meter.

– Jeg så ikke Jakob sitt løp, men jeg fikk med meg tiden. Det er helt konge det vi får til nå. Jeg digger den generasjonen som er på gli. Det er til å få ståpels av og stå... Ja, sier Warholm med et smil.