ASAP Rocky attends Rihanna's 4th Annual Diamond Ball at Cipriani Wall Street on September 13, 2018 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)
ASAP Rocky attends Rihanna's 4th Annual Diamond Ball at Cipriani Wall Street on September 13, 2018 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP) Foto: Angela Weiss

trump vil løslate asap Rocky:

– Jeg kommer til å ringe Stefan Löfven

– ASAP Rocky har en enorm støtte i hele USA, og vi håper å få han hjem snart, sier den amerikanske presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For drøyt to uker siden ble den amerikanske rapperen Rakim Myers, best kjent som ASAP Rocky, pågrepet i Sverige, mistenkt for mishandling.

Siden da har han sittet i svensk varetekt. Fredag ble den populære rapperen varetektsfengslet i ytterligere én uke.

Fengslingen av den amerikanske artisten har fått stor oppmerksomhet i USA. Nå har også president Donald Trump engasjert seg i saken.

Innledet samtaler

Under en pressekonferanse i Det hvite hus fredag sa Trump at de har innledet samtaler med Sverige.

– Sverige er et fantastisk land, og de er venner av oss. Vi kommer til å prate med dem, og vi har allerede startet. Mange i det afroamerikanske miljøet har spurt om jeg kan hjelpe til med saken, sa presidenten under pressekonferansen, ifølge svenske Expressen.

Ifølge presidenten var det hans kone Melania Trump som først gjorde han kjent med situasjonen til rapperen.

– Jeg kjenner ikke til ASAP Rocky personlig, men jeg kan si at han har en enorm støtte fra det afroamerikanske befolkningen i landet. Og når jeg sier afroamerikanske, så tror jeg egentlig vi kan si alle i landet, fordi vi er ett, sa presidenten videre.

– Skal ikke blande oss

Førstedamen uttalte videre at de jobber med utenriksdepartementet, og at de håper å få rapperen hjem til USA snart.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström sier imidlertid at regjeringen ikke blander seg i slike saker.

– I Sverige er det rettsvesenet som håndterer slike ærender. Jeg har full tiltro til dem, sa hun til det svenske nyhetsbyrået TT.

– Vi som ministere skal ikke blande oss i hvordan man skal dømme eller håndtere de som sitter fengslet i Sverige, sa utenriksministeren videre.

Fredag kveld har Trump også tvitret om situasjonen til rapperen.

– Jeg har akkurat snakket med Kanye West om hans venn ASAP Rocky's fengsling. Jeg kommer til å ringe den svært talentfulle statsministeren i Sverige, for å se hva vi kan gjøre for å hjelpe han. Det er så mange mennesker som ønsker at denne saken skal løse seg raskt, skriver presidenten.