Belgian footballer Eden Hazard waves during his official presentation as new player of the Real Madrid CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on June 13, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Belgian footballer Eden Hazard waves during his official presentation as new player of the Real Madrid CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on June 13, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP) Foto: Gabriel Bouys

– Vi må være forsiktig med å sammenligne Hazard med Ronaldo

Advarer mot å legge en for stor byrde på Eden Hazards skuldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eden Hazard (28) kan få sin første kamp for Real Madrid natt til søndag, når Zinedine Zidanes menn møter Bayern i International Champions Cup.

– Det er bare treningskamper, men for meg blir det min første kamp med Real Madrid, så selvsagt ønsker jeg å imponere alle. Lagkameratene mine, sjefen og fansen, så jeg vil gjøre mitt beste, sier Hazard i et intervju med Jay Shetty, som Marca har gjengitt.

– Er her for å vinne

Real Madrid vant Champions League tre år på rad, før seiersrekken ble brutt av Liverpool forrige sesong. Den belgiske superstjernen vet at forventningene kommer til å være skyhøye.

– Når du spiller for Real Madrid må du vinne hvert år. Om du ikke vinner Champions League et år, blir fansen sint, men det er normalt for en klubb som dette. Du må vinne, og det er derfor jeg er her, sier han selvsikkert.

Hazard mener hans erfaring og modenhet gir et godt grunnlag for å lykkes.

– Hva kan jeg bidra med? Jeg dro til Chelsea for syv år siden som et barn, men jeg er mer moden nå. Jeg har spilt mer enn 500 kamper, men jeg er 28 år og føler meg fortsatt ung.

– La Liga er totalt annerledes enn Premier League, men med erfaring tilpasser man seg raskt. Jeg tror den erfaringen er det viktigste, fortsetter han.

– Unngå Ronaldo-sammenligning

Etter å ha kostet Los Blancos nærmere en milliard kroner, er det uunngåelig at presset på Hazard blir stort. Derfor mener tidligere Real Madrid-spiller Aitor Karanka at det er én ting man for all del må unngå.

– Hazard er en spiller som utgjør en forskjell, men vi må være forsiktig med å sammenligne ham med Cristiano Ronaldo, sier Karanka til Agencia EFE ifølge Marca.

– Cristiano er unik, og å legge det presset på Hazard er ikke bra for noen, fortsetter Karanka.

Den tidligere Middlesbrough- og Nottingham Forest-manageren tror 28-åringen kommer til å lykkes i sitt nye hjemland.

– Han gjorde det med Chelsea, og med den kvaliteten han har vil han utgjøre en forskjell i spansk fotball.