HAR BURSDAG: Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag. Her er han fotografert under et besøk i Pride Park tidligere i sommer.
Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
HAR BURSDAG: Kronprins Haakon fyller 46 år lørdag. Her er han fotografert under et besøk i Pride Park tidligere i sommer. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Kronprins Haakon fyller 46 år

Feiringen vil foregå i rolige former med den nærmeste familien til stede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon legger et begivenhetsrikt år bak seg idet han fyller 46 år lørdag 20. juli.

I februar var han på tur i Colombia for å promotere bærekraftig utvikling. I april var han på offisielt besøk til Tonga, Fiji og Samoa sammen med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Når kronprinsen fyller 46 år er det en offisiell flaggdag over hele landet.

Feiringen blir imidlertid ikke offisiell.

– Dagen feires privat, og vi pleier ikke å kommentere private feiringer, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til NTB.

I fjor ble feiringen lagt til kongeparets private sommersted på Mågerø i Tønsberg kommune. Da var store deler av kongefamilien samlet for å feire 45-årsdagen til kronprins Haakon.

Sommerferie

Kongefamilien nyter for tiden late dager på Sørlandet. De leier landsstedet Vogts villa som ligger på Dvergsøya, rett utenfor Kristiansand.

Kronprinsesse Mette-Marit er en flittig bruker av bildetjenesten Instagram og har de siste dagene lagt ut flere bilder, som viser at de virkelig nyter sommeren på solkysten.

Tilbake på jobb i august

Ifølge det offisielle programmet vil kronprinsens neste oppdrag bli kongelig statsråd på Slottet fredag 9. august.

August byr imidlertid på en rekke store begivenheter for kronprinsfamilien. 25. august er det 18 år siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ga hverandre sitt «ja» i Oslo domkirke. Når skolen starter igjen etter sommerferien, begynner prinsesse Ingrid Alexandra i tiende klasse på Uranienborg skole i Oslo, og lørdag 31. august står hun konfirmant i Slottskapellet.

Se dokumentaren om Kronprins Haakon på tur i Colombia på Nyhetskanalen og på TV 2 Sumo lørdag 20. juli.