SKUFFENDE SESONG: Lars Arne Nilsen har ikke fått det til å svinge av Brann denne sesongen.
SKUFFENDE SESONG: Lars Arne Nilsen har ikke fått det til å svinge av Brann denne sesongen. Foto: Marit Hommedal

Under press etter ny nedtur: – Flere og flere vil ha endring

Etter nok en ydmykende cupexit øker presset på Brann-trener Lars Arne Nilsen. Men TV 2s eksperter tror ikke han trenger å frykte sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Europaeventyret er over egentlig før det begynte – torsdag røk Brann på hodet ut av Europaliga-kvaliken etter 3-4 sammenlagt mot irske Shamrock Rovers.

Det er det siste i rekken av skuffende resultater denne sesongen. For 0-4-tapet mot Ranheim i cupen sitter nok fremdeles friskt i minnet hos de fleste.

Heller ikke i serien har det gått på skinner.På denne tiden i fjor lå Brann på 1. plass med 34 poeng etter 15 kamper. Nå er status 23 poeng og 6. plass etter like mange kamper.

Og nå øker presset på Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Supporterne delte

– Vanvittig skuffet. Alle er skuffet og frustrert nå, sier supporterleder i Bataljonen, Roger Lillebøe Hansen til TV 2.

Selv mener han at Nilsen må få mer tid. Men han kan fortelle om stor uenighet innad blant supporterne.

– Jeg tenker at vi må prøve å få det på skinner igjen. Jeg tror det er mulig. Jeg tenker at den jobben som er blitt gjort de siste årene, den reisen som vi har hatt, vi kan ikke bare uten videre avslutte den uten en lengre nedtur. Vi må fortsette å jobbe hardt. Men det er en veldig polarisering. Flere og flere er høylytte og vil ha endring, men veldig mange sier ro ned. Det er klart det blir store motsetninger. Det er ganske kaotisk.

Mener Nilsen sitter trygt

Men TV 2s eksperter mener at jobben til Lars Arne Nilsen ikke er i fare – ennå.

– Han sitter nok trygt. Det er klart at han har bygget seg opp en god standing innad etter de resultatene han har levert de siste årene, sier Erik Huseklepp.

Den tidligere Brann-helten mener det ikke er tid for styret til å tenke på Nilsens fremtid ennå.

– De kan ikke tenke på det. Brann er fortsatt med i medaljekampen, og det er for tidlig ennå.

Han får støtte av Jesper Mathisen.

KJENNER HVERANDRE GODT: Erik Huseklepp spilte under Lars Arne Nilsen.
KJENNER HVERANDRE GODT: Erik Huseklepp spilte under Lars Arne Nilsen. Foto: Heiko Junge

– Lars Arne Nilsen har en stor stjerne innad i Brann, og han kommer til å sitte i den jobben, i hvert fall ut sesongen.

– Jeg kan ikke bli med på at Lars Arne Nilsen bør gå nå. Han må få sjansen til å levere denne sesongen og så får vi heller ta en evaluering etter 2019-sesongen. Han har tross alt gjort Brann til et stabilt Eliteserie-lag igjen. Men den manglende utviklingen er i ferd med å bli et stort problem i Bergen, sier Mathisen.

Dette gledet Huseklepp

Huseklepp var selv i Dublin og bevitnet Shamrock-fadesen fra kommentatorplass for Bergens Tidende. Han mener resultatet og spillet var svært skuffende, men én ting gledet ham etter kampslutt.

– Det var en voldsom skuffelse i går blant både spillere og ledere, og det var en erkjennelse blant dem at dette laget burde de slått. Alle sammen gikk i seg selv etter kampen og la ikke skjul på hvor dårlig det var. Det var okei å se. Tidligere denne sesongen har de drevet med litt bortforklaringer. De uteble i går.

For Huseklepp har ikke bare vært fornøyd med hvordan Brann og Lars Arne Nilsen har forklart tap og skuffelser tidligere.

– Nå må man stikke fingeren i jorden. Det har vært en tendens tidligere til å bortforklare og snakke om uflaks og så videre. Jeg synes det har vært en stor forskjell i måten Brann og Nilsen har uttalt seg på sammenlignet med Rosenborg og Eirik Horneland. I Trondheim har man vært mye mer tydelige på at resultat og spill ikke har vært gode nok, sier 34-åringen med over 200 kamper for Brann.

– De har dårlig tid

Selv om Huseklepp mener Nilsen sitter trygt foreløpig, er han klar på at det fort kan endre seg hvis resultatene ikke forbedrer seg raskt. For Brann-supporterne begynner å bli utålmodige.

– Han er avhengig av å vinne. Selv om de har vunnet tidligere har det vært murring fra tribunen på grunn av måten de spiller på. Men nå er det mye sterkere, for nå vinner de ikke kamper heller. Supporterne har selvfølgelig fått med seg at de har brukt veldig mye penger, og kravene blir deretter. Dette er en helt ny utfordring for Lars Arne, for han har ikke hatt så mye press på seg tidligere. Tidligere har alt gått på skinner. Men jo lengre de er inne i denne blindgaten, jo verre blir det.

– Dette er en veldig kritisk periode for Brann. Nå har de kun serien igjen, og hvis de ikke begynner å vinne snart, så er de ute av medaljekampen. De må begynne å vinne allerede mot Stabæk på søndag. De har dårlig tid.