Anders Fannemel etter Nyttårshopprennet i 2019.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Anders Fannemel etter Nyttårshopprennet i 2019. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Fannemel til sykehus etter fall

Anders Fannemel med kneskade etter fall på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under et treningshopp i polske Wisla at det gikk galt for den tidligere verdensrekordholderen. Nordmannen hoppet 140 meter, men klarte ikke å holde seg på beina.

– Anders hadde skikkelig vondt. Han gjorde et fint hopp, men falt i landingen. Det er slike ting som dessverre kan skje. Skiene gikk utover, og kneet hans fikk en trøkk. Vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig kneskaden er, sier landslagssjef Alexander Stöckl i en pressemelding.

Hopperen er nå sendt til sykehus i Bielsku-Biala for medisinske undersøkelser.

– Vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig skaden er. Nå venter vi på rapport fra sykehuset. Vi ønsker Anders god bedring, sier Stöckl.

Den norske leiren er på plass i Wisla for sesongens første Sommer Grand Prix-renn.

– Når man ser på vinkelen på kneet etter fallet, da er det nærliggende å frykte at det er et bånd eller en seneskade, sier Steinar Bjerkmann, som er kommunikasjonsansvarlig for hopperne, til NRK.

Bjerkmann, som også er på plass i Polen, opplyser samtidig at han kun har sett hoppet på video.

– Han hadde trøbbel med å reise seg opp og ble dermed liggende med smerter før han ble fraktet inn i bua. Vi krysser fingrene for at skaden er mindre alvorlig enn vi frykter.

28-årige Fannemel hadde en skuffende 2018/19-sesong. Hornindølens sesongbeste i verdenscupen var 7. plassen i Nizhny Tagil i desember. Totalt står hopperen med fire individuelle seirer i verdenscupen.