BER TRUMP OM HJELP: Ekteparet West har kommet på banen for å frigjøre ASAP Rocky fra svensk fengsel
BER TRUMP OM HJELP: Ekteparet West har kommet på banen for å frigjøre ASAP Rocky fra svensk fengsel Foto: Saul Loeb / NTB Scanpix

Kim Kardashian ber Donald Trump om hjelp – kaster seg inn i kampen for A$AP Rocky

Kim Kardashian har funnet et nytt fengselsprosjekt – nå takker hun Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 4. juli ble rapperen Rakim Mayers, kjent under artistnavnet A$AP Rocky, begjært varetektsfengslet i to uker i Sverige.

Påtalemyndighetene har inntil fredag klokken 11 på å bestemme seg for hva som skjer videre med ham.

Rapperen ble arrestert i Stockholm, mistenkt for grov mishandling, rett etter han hadde opptrådt på den svenske hiphop-festivalen «SMASH» på Olympiastadion.

Les mer om detaljene i saken her

Kampen for Rocky

Over 300. 000 mennesker har signert et opprop for å løslate den amerikanske rap-stjernen, og flere har tatt til ordet imot fengslingen.

Både amerikanske politikere og kjendiser, deriblant TV-personligheten Wendy Williams og SnoopDogg, melder amerikanske Enews. Sist ut er Kim Kardashian West og ektemannen Kanye West

Nytt fengselsprosjekt

Ekteparet West har kjent til situasjonen til Mayers siden han ble fengslet tidligere i juli.

Ifølge nettstedet, skal Kardashian etter alt å dømme ha innledet samtaler med Donald Trumps svigersønn Jared Kushner, melder TMZ.

Torsdag kveld gikk hun ut på Twitter for å takke den amerikanske presidenten.

Det hvite hus i kontakt med Sveriges ambassadør

– Min ambassade har vært i kontakt med både utenriksdepartementet og medlemmer av USAs kongress, og Det hvite hus, sier Karin Olofsdotter, melder Expressen.

Olofsdotter styrker da meldingene den amerikanske nettsiden TMZ har kommet med i forbindelse med ekteparet West.

Kjent med situasjonen

Ifølge TMZ, er den amerikanske presidenten klar over situasjonen til Mayers. Utenriksminister Mike Pompeo har også blitt informert om fengslingen av den amerikanske artisten.

– Vi forventer at alle stater, inkludert Sverige, behandler alle amerikanske statsborgere rettferdig og med respekt. Vi håper å se A$AP Rocky og hans kolleger tilbake på turne og gjenforent med sine venner og familie, kommer det frem i en uttalelse fra departementet.

Presseansvarlig for påtalemyndighetene i Sverige, Annika Collin, sier til Expressen at det står mellom tre ulike alternativer med tanke på rapperens fremtid.

– Enten så velger aktor å ta ut en tiltale, et annet alternativ er at aktoratet velger å henlegge saken, det siste alternativet er at han kan be om mer tid til etterforskningen. Hvis det blir det sistnevnte så vil det bli et nytt fengslingsmøte i tingretten, opplyser Collin til den svenske avisen.