AYIA NAPA: Det velkjente turiststedet på Kypros, Ayia Napa er kjent for sine strender og sine barer. Det er et yndet reisemål for festglade turister.
AYIA NAPA: Det velkjente turiststedet på Kypros, Ayia Napa er kjent for sine strender og sine barer. Det er et yndet reisemål for festglade turister. Foto: Patrick Baz / NTB scanpix

En kvinne (19) har anmeldt gruppevoldtekt på Ayia Napa

Tolv israelske turister har blitt pågrepet i saken. De var på ferie før forestående militærtjeneste, skriver Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen som er fra Storbritannia anmeldte hendelsen i går, og den mistenkte voldtekten skal ha skjedd på et turisthotell i Ayia Napa tirsdag kveld, skriver Aftonbladet.

Det er gjort krimtekniske funn som knytter de 12 israelske personene til det anatte åstedet. To av de pågrepne er under 18 år.

Nekter straffskyld

Israelerne oppgir at to av dem ble venn med den britiske kvinnen. Den ene israeleren som kunne engelsk skal ha hjulpet den andre med å kommunisere med kvinnen.

Ifølge de pågrepne skal det som skjedde mellom dem og den unge kvinnen ha vært med «samtykke og kjærlighet», skriver Jerusalem Post.

De israelske statsborgerne nekter for å ha gjort noe ulovlig.

Dårlig i engelsk

Moren sier også at engelskkunnskapene til den pågrepne er dårlige, og at de ikke forstår den rettsprosessen de har havnet i.

Han ringte meg og var på gråten, han hevdet hele tiden sin uskyld, sier moren til en av de pågrepne til Channel 12.

Hotellet der voldtekten angivelig skjedde har mange israelske gjester.

En stor gruppe med britiske turister i tiden etter at saken ble anmeldt skal ha sirklet rundt hotellet og banket opp israelske personer som befant seg i nærheten, melder Channel 12.

Saken har fått stor oppmerksomhet i israelske medier. Israels utenriksdepratement bekrefter at den israelske konsulen på Kypros holder kontakten med familiene og med de mistenkte.