Fullsatt kirke når Kim (34) og Benjamin (7) begraves

BEGRAVES: Kim André Nielsen og Benjamin Sørvang Nielsen begraves torsdag.
BEGRAVES: Kim André Nielsen og Benjamin Sørvang Nielsen begraves torsdag. Foto: Camilla Island/TV 2
Benjamin Sørvang Nielsen (7) og Kim André Nielsen (34) døde i en trafikkulykke i Danmark forrige helg. Torsdag begraves far og sønn.

Lørdag 6. juli kolliderte en personbil med en familie på fire med et tog.

Benjamin Sørvang Nielsen på snart åtte år, og hans far, 34 år gamle Kim André Nielsen fra Hokksund omkom i ulykken.

Torsdag klokken 11 begraves Benjamin og Kim André i Haug kirke.

I bilen med Benjamin og Kim André satt også Benjamins mor (32) og seks år gamle søster.

Begge overlevde ulykken med lettere skader.

– Jeg fikk en stor klem fra dere alle sammen, og ønsket dere en god tur til Danmark. Jeg sa til og med «kjør forsiktig», forteller Kim Andrés søster til en fullsatt kirke.

– Vi skulle sees igjen for å feire Benjamins åtteårsdag. Men sånn skulle det ikke bli.

– Benjamin ligger på pappas arm

Far og sønn ligger i samme kiste, og like før klokken 11 er kirken fullsatt. På den ene siden av kirken er mange av benkene reservert for venner og klassekamerater av Benjamin med foresatte.

Etter åpningssang av Susanne Akerø-Kleiven innleder prest Runar Liodden begravelsen ved å fortelle om Benjamin og Kims tragiske dødsfall.

– Familien ble splittet. Hjerteskjærende og brutalt. Det hele kjennes uvirkelig, som et mareritt man bare har lyst til å våkne opp fra. Det er det første dere tenker på om morgenen og det siste dere tenker på når dere legger dere på kvelden, sier Liodden.

– Benjamin ligger her på pappas arm i den hvite kista, fortsetter han.

Felles fotballinteresse

34-åringen var aktiv i fotballmiljøet i Hokksund, og Benjamin var også glad i sporten. Begravelsen torsdag bærer preg av deres felles interesse for fotball.

Foran kisten ligger Benjamins fotballtrøye med tallet 7. Skjorten er signert lagkameratenes navn, med hilsen fra Hokksund IL gutter8.

HILSEN: Foran kista ligger Benjamins fotballtrøye, signert lagkameratene. Foto: Camilla Island/TV 2
REGNBUE: En regnbue er malt og plassert under kisten. Foto: TV 2
^

– Fotballen måtte gi plass da Kim møtte sin livs store kjærlighet. De fikk to barn sammen, og Benjamin og søsteren var veldig gode venner. Hvis søsteren lekte med barbiedokker ventet Benjamin tålmodig til hun var ferdig, slik at de kunne gå ut og leke sammen, forteller presten.

Kim var opptatt av å ha høy takhøyde hjemme, og ble gjerne med på leken til barna.

– «La dem holde på» kunne Kim ofte si når barna hadde nye påfunn, forteller presten.

– Du ga deg aldri

Kims søster holder tale i kirken etter presten. Hun forteller om en oppvekst fullt av søskenkrangler og kjærlighet.

– Jeg husker fortsatt hvor stolt jeg var da jeg fikk en lillebror. To fantastiske mennesker har blitt brutalt og brått revet vekk fra oss, sier søsteren.

Hun forteller at veggen bak soverommet hennes var perfekt som fotballmål, til hennes store fortvilelse.

– Jeg hoppet ut av vinduet og løp etter deg illsint. Til tross for at jeg var rasende var du alltid rolig. Du ga deg aldri, og det har jeg alltid beundret hos deg, forteller søsteren.

– Til du møtte din store kjærlighet var fotball den store lidenskapen, men nå var det en annen som tronet på toppen av pallen. Da Benjamin ble født skrev du: «Det kan rapporteres om at høyrefoten ser særdeles velskapt ut», forteller hun til latter fra salen.

Mot slutten av minnetalen sier søsteren at hun håper det en ball og et mål der Kim og Benjamin er.

BEGRAVELSE: Under begravelsen la elevene fra Hokksund barneskole hver sin røde rose på kisten.
BEGRAVELSE: Under begravelsen la elevene fra Hokksund barneskole hver sin røde rose på kisten. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix

Pakket inn gave

Presten forteller at moren (32) og søsteren (6) som overlevde ulykken fikk oppleve leger og sykepleiere som gråt sammen med dem i Danmark.

– De ordnet innpakningspapir og kort, slik at søsteren til Benjamin fikk pakket inn gaven hun hadde kjøpt til Benjamin på bursdagen hans, forteller Liodden.

Benjamins favorittsang var «Faded» av Alan Walker. Den ble sunget under seremonien av Susanne Akerø-Kleiven.

– Himmelen er bare god. Jeg blir ikke overrasket om det er fotball og vannballongkasting der også, sier presten.

Høyt elsket

På minnesiden Jolstad har familien skrevet:

«Høyt var dere elsket, dypt blir dere savnet. I våre hjerter vil dere bestandig være. Den siste reisen må dere sammen gjøre, tilbake står vi med savnet og smerten. To liv ble så alt for korte, minnene og gleden dere har gitt oss, tar vi med oss i våre hjerter. Hvil i fred.»

I en pressemelding torsdag beskriver familien seremonien i Haug kirke først og fremst som et personlig farvel.

Aktiv fotballspiller

Kim André Nilsen var i en årrekke aktiv fotballspiller i Steinberg idrettsforening, men før årets sesong gikk han over til Hokksund.

Sportslig leder i Steinberg idrettsforening Anders Ivarsen har tidligere fortalt at mye raknet i klubben da Kim forsvant. Men like før han dro til Danmark på ferie sammen med familien sin, signerte Nielsen en ny kontrakt med Steinberg.

– Kim hadde en påvirkningskraft på mange rutinerte spillere på laget, og de har vært en god gjeng lenge. Da han dro, fulgte mange av disse etter. Han var veldig gira på å gjenreise det han hadde startet, sa Ivarsen.

Den sportslige lederen sier at 34-åringen har betydd svært mye for Buskerud-fotballen, men spesielt for Steinberg.

– Alltid et smil

Kim André har også spilt for Mjøndalen. Der var han lagkamerat med blant andre Mads Hansen.

– Som spiller husker jeg han som en dønn seriøs spiller med en fantastisk høyrefot. Som menneske husker jeg han som en rolig og sindig kar, som alltid hadde et smil i munnviken og en avvæpnende kommentar på lur, sa Hansen til TV 2 tidligere.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook