FÅR GJENNOMGÅ: Reps Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib, og Alexandria Ocasio-Cortezt ble bedt om å reise tilbake dit de kom fra av USAs president.
FÅR GJENNOMGÅ: Reps Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib, og Alexandria Ocasio-Cortezt ble bedt om å reise tilbake dit de kom fra av USAs president. Foto: Erin Scott / Reuters

Trump med nye rasistiske stikk mot kongresskvinner

USAs president Donald Trump fortsetter å kritisere de fire kongresskvinnene han tidligere i uka tvitret rasistisk om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump skapte oppstyr da han søndag skrev på Twitter at de fire demokratene bør reise tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte stedene de kom fra».

Representantenes hus i Kongressen vedtok tirsdag kveld en resolusjon som fordømmer presidentens utspill, men Trump har siden fulgt opp de verbale angrepene i flere omganger.

Under et valgkamparrangement i Greenville i North Carolina sa Trump at han har et forslag til de «hatefulle ekstremistene som ønsker å rive landet vårt ned», med henvisning til de fire kvinnene.

– La dem dra, la dem dra, la dem dra, fortsatte han.

Han refererte til de fire nykommerne i Representantenes hus, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley.

Spesielt Omar ble gjenstand for krass kritikk fra presidenten. Han kom med en lang rekke utspill mot kongresskvinnen, og påsto feilaktig at hun har gitt uttrykk for stolthet over al-Qaida.

Uttalelsen ble møtt med taktfaste «send henne hjem»-tilrop fra publikum.

Ellers i talen ble de etablerte mediene og spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av Trump-kampanjens bånd til Russland nok en gang kritisert.

I tillegg snakket han igjen om ulovlig innvandring, som ser ut til å bli en sentral del av gjenvalgsstrategien.