Solskjærs menn med storseier mot den gamle erkerivalen

Vakre scoringer og flere unggutter som imponerte da Manchester United vant mot Leeds.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Leeds United 4-0

Manchester United hadde få problemer med å slå Championship-laget Leeds i onsdagens treningskamp i Australia.

Unggutten Mason Greenwood åpnet scoringsshowet tidlig i førsteomgang, før Marcus Rashford doblet på lekkert vis. Angriperen lurte Leeds-forsvaret med en effektiv skuddfinte, og trillet inn 2-0.

Se kampreferat øverst!

Solskjær byttet hele laget til pause, men hans menn hadde fortsatt full kontroll. Phil Jones og Anthony Martial scoret hvert sitt mål etter hvilen.

– Det var rett og slett oppløftende å se Manchester United spille fotball i dag, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Det var Ole Gunnar Solskjær enig i.

– Det viktigste var at vi fikk 45 minutter med skikkelig hardt arbeid på de fleste spillerne. Leeds gjorde det slik at det ble mye frem og tilbake og mye mann mot mann. Det ble mye løping. Vi fikk mye ut av kampen i dag, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

– Vi vet at det er en viktig sesong for oss. Vi har hatt en sommer der vi har tenkt på hva som gikk galt på slutten av sesongen. Alle spillerne har kommet tilbake i god eller brukbar form, noen i veldig god form, sier nordmannen.

– Pogba leverte nok en god kamp i dag. Hvor viktig er det å beholde ham?

– Det er viktig at vi beholder de beste spillerne. Vi vil signere de beste spillerne, og vi vil beholde de beste spillerne. Paul er en av de beste, vi får se hvor vi er når sesongen begynner. I dag var han god igjen, sier Solskjær.

Slik var kampen
Rødtrøyene fant veien til nettmaskene allerede før det var gått syv minutter. Paul Pogba spilte til Aaron Wan-Bissaka, og nysigneringen slo innlegget på direkten inn i boksen. Der kom unggutten Mason Greenwood i full fart og prikket inn 1-0.

– Det er en fantastisk scoring av Manchester United. Det er juvelen Mason Greenwood som gjør det, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Midtveis i omgangen doblet Marcus Rashford ledelsen for de rødkledde. En presis kontring endte til slutt hos angriperen, som på elegant vis rundlurte to Leeds-forsvarere med en skuddfinte, før han trillet ballen inn bak Kiko Casilla.

– Det er en kunstscoring. Det er som man må gni seg i øynene av det Marcus Rashford gjør. Han opphever nærmest tyngdekraften, sa TV 2s kommentator.

Kort tid før pause hadde nykommeren Daniel James en stor mulighet til å fikse 3-0, men vingens skudd gikk i stolpen og ut.

– Det var en morsom førsteomgang. Leeds er absolutt et lag som byr opp til dans, var dommen fra Osnes til pause.

Da lagene kom ut til andreomgang, hadde Ole Gunnar Solskjær byttet samtlige av sine spillere.

Se Kristiansund – Manchester United på TV 2 tirsdag 30. juli fra klokken 18.55

Og det nye Manchester United-laget brukte ikke lang tid på å fortsette der lagkameratene slapp. Andreas Pereira slo et godt hjørnespark, og inne i boksen steg Phil Jones til værs og stanget inn 3-0.

– Det er et nydelig hodestøt av Phil Jones, sa Osnes.

Midtveis i andreomgangen fikk Leeds-spilleren Stuart Dallas en solid smell i ansiktet etter en duell med Anthony Martial. Nordiren fikk et kutt over øyet, og måtte etter hvert forlate banen.

Etter 68 minutter ble Tahith Chong klippet ned i Leeds-boksen, og dommeren pekte umiddelbart på straffemerket. Martial prikket sikkert i mål til 4-0. Flere mål ble det ikke på den australske vestkysten. Litt dramatikk ble det likevel da Ashley Young klippet ned Adam Forshaw på grisete vis. Etter litt håndgemeng endte det kun med gult kort til Solskjærs kaptein.

På lørdag spiller Solskjær og co. neste treningskamp. Da er det Inter som er motstander. Også den kampen ser du på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium.

PS! Romelu Lukaku var ikke med i onsdagens kamp. Ifølge britiske medier kan en overgang til Inter være nært forestående. David de Gea var heller ikke med mot Leeds. Spanjolen sliter med sykdom.