18-åring brukte pepperspray mot politiet: – Veldig alvorlig

En 18-åring forsøkte å spraye en politipatrulje med pepperspray i Oslo. Patruljen hadde oppsøkt en skole hvor flere ungdommer var samlet.

Hendelsen skjedde tirsdag kveld på Hersleb videregående skole i Oslo.

– En patrulje kjørte innom en skole hvor det oppholdt seg en del ungdommer. Der oppstod det en situasjon hvor en person forsøkte å spraye våre mannskaper med pepperspray. Gjerningspersonen løp så fra stedet, sier operasjonsleder Tor Gjøkling i Oslo politiet.

Politiet fulgte etter 18-åringen, og fikk kontroll på han etter kort tid. I området rundt fant politiet en boks med pepperspray i en søppelbøtte.

– Han vil bli anmeldt for fire forhold. Vi fant narkotika på ungdommen, så han vil bli anmeldt for besittelse. I tillegg vil han bli anmeldt for å ha nektet å oppgi personalia, ulovlig bevæpning og for vold mot offentlig tjenestemann, forteller operasjonslederen.

Gjøking sier at selv om mannskapene ikke ble skadd, er et forsøk på vold også straffbart etter norsk lov.

– Det er veldig alvorlig. Vold mot personer er straffbart og potensielt farlig. I tillegg representerer politiet samfunnet, så det blir ofte straffet strengt, sier han.

Det ble også funnet narkotika i området rundt der de andre ungdommene opphold seg. Operasjonslederen opplyser at ungdommene er delvis kjent av politipatruljen fra før.