UTSLÅTT: Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra første runde i Swedish Open. Her fra Wimbledon-kampen mot John Isner tidligere denne uken. Foto: AP Photo/Tim Ireland
UTSLÅTT: Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra første runde i Swedish Open. Her fra Wimbledon-kampen mot John Isner tidligere denne uken. Foto: AP Photo/Tim Ireland

Ruud på trynet i Sverige – tapte i første runde

Casper Ruud tapte i strake sett 4-6, 2-6 for bosniske Damir Dzumhur i første runde av Swedish Open, og er dermed ute av turneringen i Båstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruud kom seg aldri noe skikkelig inn i kampen mot Dzumhur, ranket som nummer 95 i verden, og tapte i strake sett. 27-åringen var ranket så høyt som nummer 23 i juli 2018 og har tidligere tatt seg til tredje runde i både Australian Open, Roland-Garros og US Open.

Ruud var sjuende seedet i ATP250-turneringen på den svenske vestkysten, men klarte likevel ikke å ta seg forbi det første hinderet i Dzumhur.

– Det var ingen spesielt god kamp fra min side. Jeg begynte bra, og hadde noen sjanser i første sett. Så røk det på noen jevne baller mot slutten. Det er selvfølgelig irriterende, og noe jeg kanskje hang meg litt for mye opp i. Det må man klandre seg selv for, for man må bare prøve å glemme det og kjøre på videre, sa Ruud til TV 2 etter kampen.


Dårlig start
Ruud, som for øyeblikket er ranket som nummer 62 i verden, slet stort i det første settet. Først holdt han på å rote vekk sitt andre servegame og lå under 0-30, men satte deretter inn fire poeng på rad og gikk opp til 2-1. På 3-3 og egen serve holdt Ruud på å bli brutt av Dzumhur, men nordmannen satte to poeng på rad og berget eget servegame.

Og Dzumhur fortsatte i det samme sporet i det andre settet. Han vant fire strake poeng i Ruuds første servegame og brøt nordmannen umiddelbart til 1-0.

Ruud svarte ved å vise muskler og brøt tilbake til 1-1. Det gjorde også Dzumhur på Ruud sin serve i gamet etter, som betød at ingen hadde klart å beholde egen serve de første tre gamene.

Selv om Ruud ikke spilte sin beste kamp, var det enkelte dommeravgjørelser som ble avgjørende for nordmannen.

– Det var litt tøft å få marginene mot seg. Det var noen baller på viktige tidspunkt hvor han hadde litt mer marginer med linjetreff, og noen dommeravgjørelser jeg føler gikk feil vei. De er jo gode dommere, men de to ballene på slutten av første sett var jeg ikke helt enig i. Men man må bare prøve å godta det, så får kanskje jeg dømmingen i min favør neste gang.

Gikk i bakken
Etter at Dzumhur beholdt egen serve og klarte å bryte Ruud enda en gang, sto det 4-1 til bosnieren. På det avgjørende poenget i det femte gamet falt Ruud og fikk et ublidt møte med underlaget, men nordmannen kom seg raskt på beina igjen.

Ruud holdt serven til 2-5, men på egen serve avgjorde Dzumhur med meget god tennis. På både 30-0 og 40-0 valgte han å kutte ballen rett over nettet, og Ruud var sjanseløs. Bosnieren vant det andre settet fortjent 6-2.

Tapet kommer drøye to uker etter at Ruud røk ut i strake sett for John Isner i første runde av Wimbledon-turneringen. I mellomtiden røk han ut for Thiago Monteiro i kvartfinalen i Challenger-turneringen i Braunschweig. Monteiro vant for øvrig også turneringen.

(©NTB/ TV 2)