PÅ VEI TIL PREMIER LEAGUE: Sébastien Haller er kun en legesjekk unna å bli klar for West Ham.
PÅ VEI TIL PREMIER LEAGUE: Sébastien Haller er kun en legesjekk unna å bli klar for West Ham. Foto: Arne Dedert

West Ham henter storscorer for nærmere 500 millioner kroner

Sébastien Haller (25) er på legesjekk i West Ham. Prislappen for Eintracht Frankfurt-spissen skal være på nærmere 500 millioner kroner, skriver The Guardian.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham er nær ved å lande en erstatter for Marko Arnautovic som ble solgt til Shanghai SIPG tidligere denne måneden.

Tirsdag bekreftet Eintracht Frankfurt på Twitter at de er kommet til enighet med West Ham om en overgang for Haller, og at franskmannen har reist til London for å undergå en legesjekk.

Den tyske klubben nevner ikke overgangssum, men ifølge The Guardian må Premier League-klubben ut med alle de 240 millioner kronene de tjente på Arnautovic-salget – og vel så det.

Avisen skriver at avtalen vil koste dem hele 50 millioner euro, om lag 480 millioner kroner, noe som er overgangsrekord for klubben fra Øst-London.

Haller har scoret 33 mål på 77 kamper for Eintracht. I forrige sesong ble det 15 mål i den tyske Bundesliga for angriperen som måler 1.90 på strømpelesten. Den tidligere franske U21-landslagsspilleren kom fra nederlandske FC Utrecht for to sesonger siden i en overgang verdt 67 millioner kroner, ifølge Transfermarkt.

Dermed har den tyske klubben solgt begge storscorerne sine denne sommeren, og det for en klekkelig profitt.

Tidligere i sommer ble Luka Jović klar for Real Madrid. Overgangssummen skal ha vært om lag 715 millioner kroner, i tillegg til bonuser. Han ble hentet for kun 58 millioner kroner fra Benfica.