JUBEL: Anders Mol og Christian Sørum har hatt mye å rope hurra for det siste året. Her etter VM-bronsen i Hamburg. Foto: Christian Charisius /DPA / NTB scanpix
JUBEL: Anders Mol og Christian Sørum har hatt mye å rope hurra for det siste året. Her etter VM-bronsen i Hamburg. Foto: Christian Charisius /DPA / NTB scanpix

Så mye har superduoen tjent på gullsesongen

2019 har vært et skikkelig jubelår for Anders Mol og Christian Sørum. Det merkes også på lommeboken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superduoen Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) har hatt en strålende sesong så langt. Det gjør også utslag på bankkontoen.

I løpet av 2019 har sandvolley-guttene spilt inn over 1.4 millioner kroner i rene premiepenger. Det viser oversikten fra det Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB). Dermed er det blitt over 700.000 kroner hver på de to nordmennene - og det er fortsatt lenge igjen av sesongen.

– Det er blitt litt penger der og, ja, sier Christian Sørum til TV 2.

– Det er en drøm å kunne leve av det man elsker. Det at det går så bra i tillegg, er helt fantastisk, sier 23-åringen.

Femstjernersturneringen i Gstaad har vært den mest innbringende så langt denne sesongen. Der var seierspremien på 40.000 dollar, som er omlag 340.000 kroner etter dagens kurs.

Allerede historiske
Det siste året har vært enormt innholdsrikt for Norges nye stjerner. I løpet av det siste året har Mol/Sørum dratt i land åtte turneringsseirer i verdensserien. Det er allerede historisk i norsk sammenheng.

– Det er rart med alt sammen på ett år. Jan og Bjørn (Kvalheim og Maaseide, jou. anm.) brukte hele sin karriere på å samle opp syv gull, men vi har klart det på ett. Ikke et lite stikk til dem der… Det er utrolig moro.

– Bjørn og Jan var utrolig gode på sin tid. Det at vi har tatt dem igjen etter ett år, det er litt spesielt, sier østlendingen.

– Det varmer et sandvolleyball-hjerte
Spesielt de siste månedene har vært innholdsrike. Siden mai i år har Mol/Sørum vunnet fire turneringer, tapt én finale og tatt VM-bronse.

Mol og Sørum dro til VM i Hamburg med et favorittstempel, men etter å ha fått mesterskapet litt mer på avstand, er Sørum likevel fornøyd med tredjeplassen.

– Etter semien var vi litt skuffet. Samtidig spilte tyskerne veldig bra, jeg tror aldri de har spilt så bra før. De fortjente å vinne den kampen. Men VM-bronse står høyt. Det var utrolig moro at vi klarte å dra den i land, forteller Rælingen-gutten.

Det at to norske gutter har inntatt verdenstoppen i sandvolleyball, kan se ut til å få flere nordmenn til å teste ut idretten.

– Jeg var på Voldsløkka i går, og det var fullt der. Det er utrolig moro å se. Det varmer et sandvolleyball-hjerte, sier Sørum.

– Blir nok litt ekstremt
Neste på programmet for Mol og Sørum er prøve-OL i Tokyo kommende uke. Også det er en del av verdensserien.

– Det blir spennende å se på forholdene. Det er snakk om at det kan bli tidenes varmeste OL, så det blir en spennende gjennomkjøring. Det bli å teste hvordan vi reagerer i varmen.

– Dere er vant til å spille i varme temperaturer, men tror du dette blir annerledes?

– Jeg tror det. Vi følger sommeren og spiller om sommeren, men det blir nok litt ekstremt der. Det er fuktig og kan være veldig varmt. Det blir spennende å se hvordan kroppen reagerer på en sånn temperatur.

Det kan gi gode svar foran OL i 2020. Der håper duoen på å bringe edelt metall tilbake til Norge.

– Målet er så kjedelig som å vinne hver kamp. Gjør man det, så når man langt. Vi har et høyt nivå inne. Medalje og OL-gull er alltid målet, sier Sørum.