MUMBAI: Nødetatene jobber for å hjelpe de som er fanget i bygningen i Mumbai.
MUMBAI: Nødetatene jobber for å hjelpe de som er fanget i bygningen i Mumbai. Foto: REUTERS/Stringer

Bygning kollapset i India – Syv døde og over 12 fryktes fanget

En fire etasjers bygning har kollapset i India, og det fryktes at over 12 personer er fortsatt fanget inne i bygningen. Syv personer er funnet døde, ifølge Times of India.

Bilder fra stedet viser hvordan nødetatene og folk i gata strømmer til for å hjelpe personene fanget på innsiden.

Hendelsen skjedde klokken 11 lokal tid, i Dongri i Mumbai.

Politiet i Mumbai har i en pressemelding til Times of India bekreftet at fire personer er omkommet. Det yngste offeret var 15 år gammelt.

Tallet ble oppjustert til 7 omkomne tirsdag ettermiddag.

Åtte skadde har blitt sendt til sykehus.

Fanget i ruinene

Det ble først meldt at man fryktet at 40 personer var fanget inne i bygningen etter raset. Dette tallet er nedjustert ifølge kriseteamet som jobber på stedet.

– Fire personer er døde og 12 personer er fortsatt fanget inne i bygningen, sier Tanaji Kamble, talsperson for kriseteamet, til AFP tirsdag ettermiddag.

Ifølge NTB er bare fem reddet ut av ruinene, blant dem to barn, opplyser politiet. Minst 15 familier bodde i huset, og mange er ikke gjort rede for.

Folk i nabolaget tror at så mange som 40 personer kan ligge begravd i ruinene.

Redningsarbeidet er svært vanskelig, ettersom de trange gatene ikke tillater brukt av større maskiner for å fjerne steinmassene. Indisk fjernsyn viser lange kjeder av mennesker som sendte mursteiner fra hånd til hånd for å komme til begravde.

Hundre år gammel

Sky News melder at ambulanser og brannbiler må parkere flere kvartal unna fordi gatene er for trange til å kjøre gjennom.

Øyenvitner sier at «det føltes som et jordskjelv» da bygningen kollapset.

Ifølge BBC skal bygningen ha vært over hundre år gammel. Monsunsesongen som har bragt med seg kraftig flom og jordskred skal også ha vært en medvirkende faktor til kollapsen.

Den politiske opposisjonen i byen sier at det gamle bygget var en dødsfelle og at myndighetene bare vender det døve øret til. Nærmere 500 hus i Mumbai er blitt klassifisert som farlige og uegnet til boliger.

De siste ukene har flere hundre tusen innbyggere måttet evakuere på grunn av oversvømmelser, ifølge CNN.