ELVIS GJØR COMEBACK: Den amerikanske skuespilleren Austin Butler skal spille Elvis Presley i ny film.
ELVIS GJØR COMEBACK: Den amerikanske skuespilleren Austin Butler skal spille Elvis Presley i ny film. Foto: NTB scanpix

Austin Butler blir Elvis

Biografiske storfilmer er i vinden. Nå er det Elvis Presley sin tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske skuespilleren Austin Butler (27) skal spille «Kongen av rock´n`roll» i en ny biografisk Elvis-film.

Butler har vært aktiv i underholdningsbransjen siden 2006, og har blant annet spilt i filmen «Switched at Birth» og i serien «The Carry Diaries».

«One Direction»-sangeren Harry Styles var også tiltenkt rollen som Elvis, ifølge Hollywood Reporter.

Stolt kjæreste

Den amerikanske skuespilleren har vært sammen med «High School Musical»-skuespilleren Vanessa Hudgens siden 2011.

På Instagram er hun i ekstase over kjærestens suksess.

«Jeg kan nesten ikke vente! Jeg er så stolt av min kjære! Hvis du ikke vet hvem Austin er i dag, betyr ikke det at han ikke er en ringrev i underholdningsbransjen », skriver Hudgens på Instragram.

Fansen til den unge skuespilleren hyller også Butler på sosiale medier, det florerer av kommentarer på Twitter om at Butler virkerlig fortjener denne rollen og at denne rollen vil forandre livets hans.

En annen skriver at: «En stjerne er født!».

Dette blir Butler sin første store rolle, ifølge Deadline

Elvis-prosjektet

Det er Warner Bros Studio som står bak det nye filmprosjektet, vi finner også skuespilleren Tom Hanks blant rollebesetningen. «Forrest Gump»-skuespilleren skal spille manageren Tom Parker, som kontrollerte hver minste detalj i Elvis's liv.

I likhet med de andre biografiske filmene om den britiske sangeren Elton John og rockegruppen «Queen» vil Elvis-filmen handle om hans reise mot berømmelse, men også hans nedturer.

Filmen skal ta et dypdykk i Elvis Presleys liv gjennom tyve år, men den skal også fokusere på det kulturelle landskapet i USA på 1960-1970-tallet, skriver det amerikanske nettstedet.

Ifølge Hollywood Reporter, vil filmregissøren Baz Luhrmann produsere filmen sammen med sin kone. Han regisserte også Leonardo DiCaprio-filmen «The Great Gatsby».

«Jeg visste jeg ikke kunne regissere denne filmen om rollebesetningen ikke ble helt perfekt, vi har lett etter en skuespiller som kan fremkalle den unike naturlige bevegelsen og vokalegenskapene til denne ubarmhjertige stjernen, men også Elvis Presleys indre sårbarhet», sier Luhrmann i en pressekonferanse.

Filmingen skal begynne i 2020.