Bjørn Einar Romøren før kvalifiseringen i Lysgårdsbakkene på Lillehammer i RAW AIR.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Bjørn Einar Romøren før kvalifiseringen i Lysgårdsbakkene på Lillehammer i RAW AIR. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Bjørn Einar Romøren er blitt kreftsyk

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har fått påvist kreft. 38-åringen er for tiden til behandling på Radiumhospitalet i Oslo.

– I våres fikk jeg en veldig tøff beskjed om at jeg har fått kreft i ryggen. Dette er en tøff situasjon for meg og hele familien. Jeg er kommet godt i gang med behandlingen og skal overleve dette. Det er en lang og tøff tid som venter meg, men denne fighten skal jeg vinne, sier Romøren til hoppmagasinet Berkutschi.

Det var ukebladet Se og Hør som først omtalte kreftsykdommen. Kreften ble oppdaget da en MR-undersøkelse viste en ondartet svulst i hofta.

38-åringen har fått påvist Eings sarkom som er en sjelden kreftform. Årlig oppdages fem til ti nye tilfeller i Norge. De som diagnostiseres, er vanligvis mellom 5 og 25 år.

Selv om svulsten ikke har spredt seg, må Romøren gjennom en cellegiftbehandling i 40 uker.

– Jeg har ingen problemer med å snakke om at jeg er blitt rammet av kreft, men har ekstremt lite energi og mange tunge dager rent fysisk. Derfor ønsker jeg ikke å bruke all min tid på å snakke om kreftsykdommen, men på å bli frisk, uttaler den tidligere skihopperen.

I 2005 satte Romøren ny verdensrekord i skiflyging da han hoppet 239 meter i Slovenia, en rekord som sto seg til 2011. Året før og etter var han del av det norske laget som tok VM-gull i skiflyging. I løpet av karrieren vant han åtte individuelle verdenscuprenn.

Romøren la opp i 2014. Han er i dag markedssjef i hoppavdelingen til Norges Skiforbund.

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, lar seg imponere av hvordan den tidligere storhopperen takler sykdommen.

– Alle som har opplevd alvorlig sykdom i nære relasjoner vet hvor vanskelig det er å havne i en slik situasjon. Bjørn Einar har gjort det mye enklere for meg og andre ved å hele tiden være så positiv og optimistisk. Han klager aldri. Det er en offensivitet som jeg husker fra han var aktiv og hadde vanskelige perioder i hoppbakken, sier sportssjefen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Han er sterk og god når situasjonen krever det av ham. Nå går alle våre tanker til Bjørn Einar og hans familie. Vi heier på deg, Bjørn Einar. Alle i hoppfamilien nasjonalt og internasjonalt er preget av at en av hoppsportens mest markante profiler er blitt alvorlig syk, sier Bråthen.

(©NTB/ TV 2)