FLOM: Assam i India er et av stedene som er hardest rammet av flommene.
FLOM: Assam i India er et av stedene som er hardest rammet av flommene. Foto: Biju Boro/AFP

Over hundre døde etter flom

Minst hundre personer har omkommet etter jordras og kraftige flommer i India, Nepal og Bangladesh. Flere tusen skal være såret i årets monsunsesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere millioner er drevet på flukt etter de kraftige flommene. Det melder blant annet nyhetsbyrået Reuters.

Flommer i Sør-Asia er årsaken til flere dødsfall årlig, og både materielle skader og antall omkomne er forventet å øke i de kommende ukene.

Fire millioner på flukt

Assam og Bahir i India skal være hardest rammet, og over fire millioner personer har blitt drevet fra hjemmene sine de siste ti dagene.

– Flomsituasjonen har blitt kritisk, og 31 av 32 distrikter er rammet. Vi jobber for å håndtere situasjonen, sa ordføreren i Assam til lokale medier mandag.

I India har 24 personer omkommet. Ifølge Pratyaya Amrit, seniorrådgiver ved Bahirs avdeling for krisehåndtering, er det ventet at dødstallene vil øke når vannet trekker seg tilbake og avslører de reelle skadene.

16 døde av lynnedslag

Minst 69 personer har omkommet i Nepal, og 31 personer har status som savnet, skriver CNN. To millioner personer har blitt direkte påvirket av flommene.

I tillegg til store materielle skader etter flom og jordras, har 16 personer omkommet av lynnedslag i Indias naboland Bangladesh.

Bangladeshs minister for katastrofehåndtering og nødhjelp, Enamur Rahman, sier landet forbereder seg på det verste ettersom mange av Indias elver renner inn i Bangladesh.

I 2017 døde 800 personer etter flommer i Nepal, India og Bangladesh.