Raste da Bohinen sikret uavgjort på overtid i bunndrama

Sarpsborg var på vei mot sesongens første borteseier, men fem minutter på overtid dukket Emil Bohinen opp og satte inn 3-3 for Stabæk.

Stabæks Emil Bohinen jubler etter 3-3 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sarpsborg 08 på Nadderud stadion mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Geir Bakkes menn hadde tre uavgjort og tre tap på bortebane tidligere i sesongen. I tillegg hadde de blitt slått ut av NM av Tromsdalen, også det på fremmed gress. Det så ut til at sesongens første bortetriumf skulle komme mandag, men fem minutter på overtid glapp det.

Mål av Jonathan Lindseth og Alexander Ruud Tveter scoret før østfoldingene før halvtimen var spilt. Franck Boli reduserte for hjemmelaget før pause, mens Steffen Lie Skålevik økte til 3-1 med sitt første Sarpsborg-mål like etter hvilen. Madis Vihmann reduserte til 2-3 for Stabæk og på overtid utlignet altså Bohinen.

Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasyutin var rasende etter scoringen, og pådro seg gult kort for protesten sin. Han mente han burde ha fått frispark for angrep på keeper i forkant av Bohinens scoring.

– Det er et soleklart angrep på keeper. Da har begge lagene scoret ett mål hver som ikke skulle vært godkjent, konstaterte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal, med henvisning til at en offsideplassert Ole Jørgen Halvorsen la opp til Sarpsborg 1-0-scoring.

Dommeren innrømmer feil

Dommer Kristoffer Hagenes innrømmer at både Sarpsborgs første mål og 3-3-målet til Stabæk burde vært annullert.

– Ja, det skulle de, konstaterer han til NRK.

Etter å ha sett tv-bildene, legger han ikke skjul på at Vasyutin hadde god grunn til å protestere.

– Det er mye armer i feltet. Joachim Thomassen holder rundt Daniel Braaten, og så har du Braaten som holder keeperen. Det er klart når du ser TV-bildene i etterkant, så skulle det vært frispark, sier Hagenes.

Sarpsborg blir liggende på 15. plass på tabellen. Stabæk er nummer 13.

– Jeg er litt bitter. Jeg lurer på hvorfor det blir lagt til seks minutter, hvorfor det blir corner når det ikke er det og hvorfor vi ikke får frispark når keeperen vår blir holdt, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport.

– Man synes mest synd på gutta, som står på. Det er tungt, men vi må bare håndtere det, fortsetter han.

Offsidemål og Boli-scoring

Ikke engang minuttet var spilt da Sarpsborg tok ledelsen. Lindseth ga hjemmelaget en skikkelig kalddusj da han satte inn 1-0, men målet skulle aldri ha vært godkjent. Ole Jørgen Halvorsen var nemlig i klar offside før han slo den målgivende pasningen.

Etter 27 minutter kunne gjestene fra Sarpsborg juble igjen. Tveter doblet ledelsen enkelt etter et innlegg fra kant.

Men Stabæk ville ikke gi seg så lett. På topp hadde de måltyven Boli. Og etter at han hadde misbrukt en gedigen sjanse etter en drøy halvtime, tok spissen vare på sin andre mulighet like før hvilen.

Spissen ble spilt fri med en praktfull pasning fra Vadim Demidov. Boli takket og bukket og trillet inn 1-2-reduseringen mellom beina til Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasjutin.

Og på overtid i den første omgangen kunne lagene vært like langt. Stabæk fikk straffespark etter at Vasjutin var på bærtur i feltet og traff Stabæks Vihmann. Men keeperen gjorde det godt igjen da han reddet Bolis forsøk fra 11 meter.

Ny kalddusj

Etter pause ble det istedenfor enda tyngre for Stabæk. Fem minutter etter hvilen satte Steffen Lie Skålevik sitt første ligamål for Sarpsborg etter en flott kontring. 3-1 og hjemmelaget var i trøbbel.

Vertene forsøkte seg, og like etter 3-1-scoringen var Boli nok en gang uhyre nære, men en glimrende redning fra Vasjutin stoppet spissen.

Sarpsborg var fornøyde og la seg dypt, mens Stabæk ble stående og stange. Halvveis i omgangen skapte de fornyet spenning da Vihmann headet inn 2-3 etter corner.

Fem minutter på overtid sørget Emil Bohinen for jubel for hjemmelaget. Han satte inn 3-3 etter en corner. Reprisene viste riktignok at det trolig skulle vært annullert for det Daniel Braaten gjorde med Sarpsborg-keeperen like før.