Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM

Norge tok tidlig ledelsen, men ti minutter før slutt utlignet Irland. Dermed endte det 1–1 for Norge i åpningskampen i G19-EM i Armenia.

SCORET NORGES MÅL: Erik Botheim sørget for norsk ledelse, men Irland slo tilbake i G19-EM. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Rosenborg-spiss Erik Botheim sendte Norge i ledelsen allerede etter åtte minutter, men Irland utlignet ti minutter før full tid og sørget for uavgjort.

Norge skapte gode sjanser mot slutten og vil nok være skuffet over at de ikke fikk med seg tre poeng fra åpningskampen.

Også Tsjekkia og Frankrike er i Norges gruppe. Nå må etter all sannsynlighet ett av disse lagene slås om det skal kunne bli avansement fra gruppespillet.

Scoret på langskudd

Norges scoring kom etter pasning fra Edvard Tagseth. Trønderen har tilbrakt flere år i Liverpool-akademiet, men er for tiden uten klubb. Tagseth fikk tuppet ballen til RBK-spissen Botheim som bredsidet inn 1–0.

Etter målet var det lenge lite som skjedde i den armenske hovedstaden Jerevan.

Irland hadde sjansen til å utligne snaue ti minutter etter pause, men Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson reddet.

10 minutter før full tid skulle derimot irene treffe. Manchester City-spiller Joe Hodge banket inn utligningen fra distanse etter en svak involvering fra Norges forsvarsspiller Colin Rösler, som til daglig spiller sammen med målscoreren i Manchester.

Norge-sjanser

Da våknet Norge og tok over. Fem minutter før slutt var innbytter Noah Emmanuel Jean Holm nære å sette inn 2-1, men nådde akkurat ikke fram til ballen.

Minutter senere var Starts Mikael Ugland enda nærmere. Han fyrte fra til distanse og traff stolpen. Det ville vært en fantastisk scoring, men dessverre for talentet gikk ballen noen centimeter for langt til høyre.

Neste kamp for Norge er mot Tsjekkia torsdag. Søndag avsluttes gruppespillet mot Frankrike.