NY KLUBB; Stine Hovland på trening i forbindelse med sommerens VM i Frankrike.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NY KLUBB; Stine Hovland på trening i forbindelse med sommerens VM i Frankrike. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Norsk landslagsspiller klar for storklubb

Stine Hovland blir AC Milan-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter spilleren selv overfor VG.

28-åringen var en del av Norges VM-tropp, men fikk ikke noen minutter på banen i løpet av mesterskapet.

Sogningen, som har spilt for Sandviken de siste seks sesongene, ble enig om de personlige betingelsene tidlig i forrige uke, men nå er også klubbene enige.

– Det er veldig deilig. Jeg er veldig glad og stolt over at dette har skjedd, forteller Hovland til TV 2.

– En klubb som virkelig vil satse
AC Milan ble nummer tre i Serie A forrige sesong, fem poeng bak Juventus som vant tittelen. Det var første sesongen at klubben stilte med kvinnelag.

– Det er et ferskt lag som er på vei opp og frem. Det er en klubb som virkelig vil satse på kvinnefotball og det er noe jeg vil være med på, forteller midtstopperen.

– Mange sier ulike ting om nivået, men Italia gjorde det veldig bra i VM. Generelt er ligaen på vei opp og det er mange store klubber som satser. Jeg er trygg på at jeg får en god hverdag med gode fasiliteter, sier 28-åringen.

– En sjanse jeg måtte ta
Hovland er klar for å lære nye ting både på og utenfor banen.

– Det blir veldig spennende. Alt er lagt til rette for språktrening, så jeg vil gjerne lære meg språket. Jeg håper det blir bra. Jeg er veldig villige til å lære så mye som mulig. Jeg går jo litt ut av de trygge rammene jeg har her hjemme, men dette var en sjanse jeg bare måtte ta.

Hovland, som tok permisjon fra barnehagejobb for å satse mot VM, blir nå fulltidsproff i Milano.

– Nå blir jeg proff i utlandet, så det blir veldig bra, sier Hovland, som har signert en ettårskontrakt.

Mye interesse rundt flere spillere
Pål Hansen, som er Sandvikens styreleder, vil ikke ut med hvor mye klubben får betalt for spilleren, men er glad for at avtalen nå er i boks.

– Det har vært en totalpakke som vi har jobbet med, både med tanke på overgangssum og klausuler, forteller Hansen til TV 2.

– Stine har vært seks år i Sandviken. Vi takker henne for lang og tro tjeneste og ønsker lykke til. Vi er glad på hennes vegne for at dette gikk i orden.

Sandviken-lederen utelukker ikke at det kan bli flere overganger før vinduet stenger.

– Vi merker stor forskjell fra hvordan det var tidligere. Da var det gjerne litt spillerlogistikk rundt juletider og det var det, nå er det helt annerledes. Det er store europeiske klubber med fine navn som satser og de vil gjerne fylle opp troppene sine. Det er veldig stor pågang rundt flere av våre spillere, forteller Hansen.