Sander Berge (t.v.) i duell med Klæmint Olsen under EM-kvalifiseringskampen mellom Færøyene og Norge i Torshavn.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sander Berge (t.v.) i duell med Klæmint Olsen under EM-kvalifiseringskampen mellom Færøyene og Norge i Torshavn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Berge sa nei til Premier League-klubb

Sheffield United skal ha vist interesse for den ettertraktede landslagsspilleren.

Ifølge den belgiske avisen HLN ønsker den nyopprykkede Premier League-klubben å kjøpe Sander Berge, men nordmannen skal ha større ambisjoner.

Avisen hevder at Genk ønsker seg omlag 240 millioner kroner for midtbanespilleren.

Overfor VG bekrefter Genk-direktør Dimitri de Condé at Sheffield United kom med et bud, men at overgangen ikke kommer til å skje.

I mai fortalte Berge til TV 2 at han trolig hadde spilt sin siste Genk-kamp.

– Det er nok det, men man vet aldri hva som skjer i fremtiden. Det er nok noen prosesser som kommer i gang. Det bli spekulasjoner, så får vi ta en avgjørelse med tanke på hva som er best for meg neste sesong, sa Berge til TV 2 Sporten i feiringen av seriegullet etter 0-0-kampen mot Standard Liege.

Under landslagssamlingen i juni fortalte Berge mer om hva han ser etter i en potensielt ny klubb.

– Både Europa League og Champions League er arenaer jeg ønsker å spille på, men det viktigste er at man får spille de 30-40 kampene i ligaen. Og gjerne i en topp-fem-liga. Så får Europa League og Champions League komme som en bonus ved siden av, sa Berge.

Asker-gutten har spilt i Genk siden han meldte overgang fra Vålerenga i januar 2017. 21-åringen står med 72 kamper og to scoringer for den belgiske klubben.

Mike Kjølø, som er Berges agent, har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser.