Sander Berge (t.v.) i duell med Klæmint Olsen under EM-kvalifiseringskampen mellom Færøyene og Norge i Torshavn.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sander Berge (t.v.) i duell med Klæmint Olsen under EM-kvalifiseringskampen mellom Færøyene og Norge i Torshavn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Berge sa nei til Premier League-klubb

Sheffield United skal ha vist interesse for den ettertraktede landslagsspilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den belgiske avisen HLN ønsker den nyopprykkede Premier League-klubben å kjøpe Sander Berge, men nordmannen skal ha større ambisjoner.

Avisen hevder at Genk ønsker seg omlag 240 millioner kroner for midtbanespilleren.

Overfor VG bekrefter Genk-direktør Dimitri de Condé at Sheffield United kom med et bud, men at overgangen ikke kommer til å skje.

I mai fortalte Berge til TV 2 at han trolig hadde spilt sin siste Genk-kamp.

– Det er nok det, men man vet aldri hva som skjer i fremtiden. Det er nok noen prosesser som kommer i gang. Det bli spekulasjoner, så får vi ta en avgjørelse med tanke på hva som er best for meg neste sesong, sa Berge til TV 2 Sporten i feiringen av seriegullet etter 0-0-kampen mot Standard Liege.

Under landslagssamlingen i juni fortalte Berge mer om hva han ser etter i en potensielt ny klubb.

– Både Europa League og Champions League er arenaer jeg ønsker å spille på, men det viktigste er at man får spille de 30-40 kampene i ligaen. Og gjerne i en topp-fem-liga. Så får Europa League og Champions League komme som en bonus ved siden av, sa Berge.

Asker-gutten har spilt i Genk siden han meldte overgang fra Vålerenga i januar 2017. 21-åringen står med 72 kamper og to scoringer for den belgiske klubben.

Mike Kjølø, som er Berges agent, har foreløpig ikke besvart TV 2s henvendelser.