ANGST: Den britiske popstjernen åpner opp sin mentale helse i forbindelse med utgivelsen av sitt nye album.
ANGST: Den britiske popstjernen åpner opp sin mentale helse i forbindelse med utgivelsen av sitt nye album. Foto: Markus Schreiber / NTB Scanpix

Ed Sheeran (28) åpner opp:

– Jeg har stengt meg ute fra virkeligheten

Den britiske superstjernen avslører drastiske tiltak i kampen mot sosial angst i et nytt intervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den verdenskjente popsangeren Ed Sheeran (28) avslører at han har tydd til drastiske tiltak for å bekjempe den sosiale angsten, ifølge The Sun.

28-åringen slo gjennom med sangen «A-team» i 2011, og har toppet hitlistene verden over siden den gang.

Sangen «Shape of You» har over en milliard avspillinger på musikktjenesten Spotify.

Men berømmelsen har kostet for musikeren.

Liten omgangskrets

Den ellers så private musikeren er for tiden aktuell med albumet «No. 6 Collaborations Project», og i den forbindelse har han valgt å åpne opp om sin mentale helse.

– Det kryper innpå deg. Jeg har jobbet med det i over åtte år, og jeg har stengt meg ute fra virkeligheten, sier Sheeran til The Sun.

28-åringen forteller at han har kvittet seg med telefonen sin og kuttet vennekretsen ned til kun fire personer for å takle hverdagen.

Sosial angst

Ifølge det britiske nettstedet kom vendepunktet i 2017. Da singelen «Shape of You» kom ut, nådde berømmelsen nye høyder for sangstjernen.

Han kunne ikke lenger gå ut uten å bli gjenkjent, og han visste ikke om menneskene rundt han var ekte eller falske venner. Derfor har han nå fire venner, sånn at han vet hvem han kan stole på, forteller han til The Sun.

Nå har Sheeran flyttet hjem til den engelske landsbygden Ipswich, Suffolk, øst i England. Han har kjøpt en stor eiendom til en verdi av 21 millioner norske kroner.

Han eier alle husene på området, slik at han kan beskytte seg selv mot offentlighetens søkelys.

– Jeg har sosial angst. Jeg liker ikke store grupper med mennesker, noe som er ironisk ettersom jeg har konserter foran flere tusen mennesker, sier han.

Føler seg som et dyr

Det verste Sheeran vet er når ukjente mennesker filmer og tar bilder av han, forteller han til nettstedet.

– Jeg har ikke noen problemer med å snakke med folk, men når de begynner å filme og stirre på meg blir jeg veldig rar. Det gjør at jeg ikke føler meg som et menneske, sier han til det britiske nettstedet.

Når stjernen skal spise på restaurant, foretrekker han et privat rom hvor han kan nyte middagen i fred.

– Hvis jeg spiser ute i offentligheten, så filmer mennesker meg mens jeg spiser. Man føler som et dyr i en dyrepark.

Giftet seg

I februar ble det kjent at musikeren hadde giftet seg med barndomskjæresten Cherry Seaborn, etter de fant tilbake til hverandre i 2015.

De giftet seg i en intim seremoni i februar på Sheeran sin eiendom i Suffolk, ifølge The Sun.

Men på tross av at kona har viet seg til musikeren for resten av livet, innrømmer superstjernen at han setter spørsmåltegn ved hvorfor. Han kan tilsynelatende ikke forstå hvorfor barndomskjæresten har valgt han som ektemann.

Han forteller til The Sun at han våkner opp hver dag og lurer på hvorfor kona er sammen med han. I et intervju med Senkveld har han tidligere uttalt at kona er den tøffeste i forholdet.

– Hun kan være med hvem som helst, men hun har valgt meg, forteller han.

I det nye albumet «No. 6 Collaborations Project», synger han om sin usikkerhet rundt utseende og ekteskapet. Justin Bieber er også med på det nye albumet til den britiske popstjernen.