Mané og Senegal til finale etter selvmål

Sadio Mané og Senegal er klar for finale i Afrikamesterskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Senegal - Tunisia 0-0 (1-0 eeo.)

Senegal er klare for finale i Afrikamesterskapet etter å ha slått Tunisia i semifinalen.

Etter selvmål av Dylan Bronn i den første ekstraomgangen jublet Senegal hemningsløst.

Se selvmålet øverst i saken!

Men den tok fort en brå slutt. For i andre ekstraomgang fikk Tunisia straffespark etter hands, men VAR vil ikke straffe Idrissa Gana Gueye som hadde armen ned langs kroppen.

Dermed ble det seier til Senegal som møter Algerie i finalen.

Grov bom av Mané

Sadio Mané fikk en stor mulighet til å gi Senegal ledelsen drøyt ti minutter før hvilen. Liverpool-vingen rundet keeper, men i avslutningsøyeblikket rotet Premier League-stjernen det til og ballen gikk utenfor fra skrå vinkel.

Det stod 0-0 til pause.

I andre omgang var det dags for straffedrama. Først fikk Tunisia straffe etter en hands på Napoli-stopper Kalidou Koulibaly. Straffen var det Ferjani Sassi som skulle ta, men med et elendig forsøk fra elleve meter hadde Senegals keeper få problemer med å redde.

Bare noen minutter senere gikk en senegalesisk spiller ned i Tunisias sekstenmeter. Ny straffe, denne gang til Senegal. Henri Saviet gikk frem, men heller ikke han klarte å overliste keeperen fra krittmerket.

Selvmål

Dermed var det tid for ekstra omganger. Etter 99 spilte minutter fikk Senegal frispark ute på høyresiden. Ballen ble slått hardt inn i feltet og ut kom Tunisia-keeper Mouez Hassen. Han bommet på ballen som gikk rett i hodet på Dylan Bronn som satte ballen i eget mål og Senegal gikk opp i ledelsen.

I andre ekstra omgang ble det igjen dømt straffespark i semifinalen. Denne gang til Tunisia etter en hands på Evertons Idrissa Gana Gueye. Senegal protesterte vilt da Everton-spilleren hadde armen ned langs kroppen. Med VAR gjorde dommeren om avgjørelsen til Tunisias fortvilelse.

Senegal holdt unna og sikret 1-0-seier og finaleplass i årets utgave av Afrikamesterskapet.